lauantai 4. huhtikuuta 2009

Helsinki - Rakvere - Hki 255 km

Olimme lauantaina 4.4.2009 Veikon ensimmäisellä ulkomaanmatkalla Rakveressa, Virossa. Menimme lautalla ylitse ja autolla huristelimme Rakvereen. Rakvere on noin 100 km Tallinnasta itään, keskellä hmm. ei mitään... Hotellissa majoittui muitakin suomalaisia, cavaliereja, tanskandogeja, suursnautseri, samojedi, berninpaimenkoira, labbiksia... ja tietenkin liuta ulkomaisia tuomareita ja me. Hotelli oli tosi siisti ja ihan keskustassa. Kadut olivat vielä talven jäljiltä aika siivottomassa kunnossa, joten ulkona käytiin vain pissalenkeillä ja aina piti suihkutella lenkin päätteeksi.

Rakveren kansallisessa näyttelyssä oli paikalla 2 kooikeria Veiko ja Manusia's Christa eli 'Täpi'. Veikolle hienosti eka JSERT ja JROP sekä VSP ja Täpi sai viimeisen Viron sertin ja oli ROP ja RYP-2. Hienosti siis meni! Näyttelypaikka oli melkein kuin suomessakin, kehät olivat ehkä himpun verran pienempiä, mutta hyvin pärjäsimme. Virolaiset näytteilleasettajat eivät ole kyllä niin kohteliaita kuin suomalaiset, sillä he tunkevat koirineen ihan häkin viereen vaikka yrität pitää 'hajurakoa' toisiin. No, meidän kehässä oli paljon isoja koiria joille ei ollut omia häkkejä, joten pakkohan niidenkin on jossain odotella vuoroaan.

Tämän kokemuksen perusteella uskallamme siis Viroon uudelleen, ehkä kuitenkin kesällä olisi Virossakin mukavampaa matkustaa ja vähän vihreämpää.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta näyttelymenestyksestä ja kiva kun löysitte myös Hilpan blogiin;) Toivottavasti pääsemme pian näkemään Hilpan komean enopuolen jossain yhteydessä!

    Katri ja Hilppa

    VastaaPoista
  2. Onnea Veikolle ekasta sertistä! Ja myös muista hyvistä tuloksista viimeaikoina! Kyllä se ensimmäinen serti (ja myöhemmin ne pari muutakin) ovat aina ainutlaatuisen upeita kokemuksia! Toivotaan, että jatkoa tulee pian) Me suuntamme Antjen kanssa Haminaan, oletteko mahdollisesti sinne tulossa?
    t. Aila

    VastaaPoista