sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Uusia harrastuksia

Mustekala a'la Lotta

Bloggerin kuvatilat ovat näemmä täyttyneet ja täytyy nyt duunailla jotain, jotta saan taas kuvia ja videoita juttuihin mukaan. Pelkät tekstit tuntuvat niin kovin tylsiltä. Katsotaan olenko löytänyt siihen toimivan ratkaisun.

Tammikuussa olemme viettäneet vähän taukoa agilitystä, kun ihan törkeän kylmällä on niin hankalaa lämmitellä ja jäähdytellä koiraa. Emme me suinkaan ole laakereillamme levänneet vaan puuhanneet yhtä ja toista. Vaikka Veiko ei käynyt joulukuun kisojen jälkeen Ojangossa muutamaan viikkoon, ei se kuitenkaan tarkoittanut sitä, että me olisimme vältelleet Ojankoa. Henrika on mm. käynyt ahkerasti kouluttamassa ja luennoilla.

14.01.2013 maanantaina Veiko on aloittanut uuden harrastuksen tai no, oikeastaan aktivoinnin nimeltään dobo. Siinä joutuu ohjaajakin hommiin, sillä tarkoituksena on treenata sekä koiran että ohjaajan ns. syviä lihaksia.Dobossa tehdään jumppaliikkeitä, kuten perinteisellä pyöreällä jumppapallolla. Välillä koira on pallon tai "munan" päällä ja välillä taas sen päällä on ohjaaja. Koira istuu, seisoo ja makaa pallon päällä, tai tekee ympyrän oikealle tai vasemmalle. Ohjaaja pääsee vielä punnertamaan ja treenaamaan staattista pitoa. Yritän muistaa ottaa oman kameran mukaan, niin saadaan autentisia treenikuvia... Käymme Dobo-kurssin Koirakoulu Kompassissa, Helsingissä.

17.01.2013 torstaina ohjaaja oli kuuntelemassa Vappu Alatalon luentoa "Vireystila ja jännittäminen" ja oli kuulemma ollut erinomaisen hyödyllinen luento.

18.01.2013 perjantaina ajoimme Salon Koirahallille Tsekin maajoukkue-edustajan ja joukkuemaailmanmestarin Eva Lacnakovan koulutukseen. Oli jäätävän kylmä pakkanen -25 tai jotain, mutta onneksi hallilla oli pienempi kenttä, jossa saattoi lämmitellä/jäähdytellä. Hallin pohja oli korkkia tms. ja ainakin kepeillä se oli Veikolle liian pitävä. Sekä lämmittelykentällä että isolla kentällä oli maahan asti ulottuvat peilit ja Veikon piti käydä poseeraamassa peilikuvalleen. Vähän jäykisteli, enenn kuin huomasi, että se komea kaveri peilin toisella puolelle heilutti myös häntäänsä! Oli mukava hyppyrata ja mukava kouluttaja. Koulutuksen jälkeen ohjaaja yrittää muistaa pitää huolta myös hartialinjastaan.
Eva Lacnakova ratapiirros


Olemme käyneet myös uimassa muutaman kerran Helsingin Koirauimalassa. Olemme myös leikkineet leluilla tms. jos on ollut liian kylmää pitkille lenkeille tai tuhonneet tyhjiä purkkeja tai laatikoita herkkujen etsintään. Ollaan me toki lenkkeiltykin, mutta kameraa ei ole muistettu ulkoiluttaa.


Rondien taitavasti brodeeratut Veiko-manttelit
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti