perjantai 8. maaliskuuta 2013

Koiran suorituskyky ja palautuminen - Koiraharrastajien luentoilta Vantaalla

7.3.2013 torstaina olimme Sannan agitreeneissä ja teimme normikiemuroita. Näin myöhään tehtyjen muistiinpanojen (ja vähäisten) kanssa ei treeneistä voi todeta tämän enempää.

8.3.2013 perjantaina osallistuimme ohjaajan kanssa SAGI:n luennolle.


Koiran suorituskyky ja palautuminen - Koiraharrastajien luentoilta Vantaalla

Lotta | 11.02.13 | Kommentoi |

Suomen Agilityliitto järjestää yhteistyössä Hakunilan Seudun koiraharrastajien kanssa luentoillan perjantaina 8.3. klo 17.30 alkaen. Luentopaikkana on Länsimäen koulu Vantaalla osoitteessa Pallastunturintie 27, auditorio rakennuksessa Ylläs.

Illan ohjelma:

klo 17.30 – 19.00 Koiran biomekaniikka

Luennoitsijana Heli Hyytiäinen (fysioterapeutti AMK, eläinfysioterapiaan erikoistunut, MSc inVeterinary Physiotherapy)

Kuinka koiran tuki- ja liikuntaelimistö toimii? Mitkä lainalaisuudet vaikuttavat koiran liikkumiseen? Miten koiran liikkuminen eroaa ihmisestä ja muista neliraajaisista? Mitä on hyvä tietää urheilukoiran liikkumisesta ja toiminnasta? Kuinka neliraajaisen biomekaniikan ymmärtäminen vaikuttaa treenaamiseen, vammojen ennaltaehkäisyyn ja tarvittaessa
kuntouttamiseen?­­­­

Koiran liikkeen ja liikkumisen perusteista, sekä tutkimustietoa ja keskustelua aiheesta.

klo 19.15 – 21.00, Koiran suorituskyky ja sen optimointi

Luennoitsijana Minna Leppänen (pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, ELT, MBA), Fitdog Oy

Miten urheilukoiraa tulisi liikuttaa? mikä merkitys on hyvällä fyysisellä kunnolla? Miten urheilukoiran suorituskykyä voidaan ylläpitää ja edesauttaa rasituksesta palautumista? Luennossa paneudutaan lisäksi energia-, nesteytys ja palautustuotteiden käyttöön urheilukoiran arjessa ja kilpailutilanteissa.

Luennon hinta 15e agilityliiton lisenssiurheilijoille, muille 20e. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen luentoiltaan tapahtuu täältä.

Ensimmäinen osuus oli loistava! Heli Hyytiäinen kävi lävitse koiran askellajit, sekä koiran rakenteen niin kansantajuisesti että hänen luentoaan olisi voinut kuunnella vaikka koko päivän. Harva luennoitsija demonstroi lavalla liikkuessaan koiran liikettä omiin liikkeisiinsä.
  • High speed kamera / high speed motion / dog
  • Spring massa model / "jousimenetelmä"
Tämän jälkeen kuulimme tavallisen luennon koiran nesteytyksestä ja runsaasti vanhaa toistoa eikä hevosia todellakaan unohdettu. Ehkä jollekin uudelle agilitaajalle tämäkin olisi ollut uutta ja ihmeellistä, mutta meidän osalta emme juuri loppuillasta viisastuneet. Parasta loppuillassa olikin FitDogin antamat ilmaisnäytteet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti