keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Ultrassa ja mahataudissa

Tiistai - perjantai (22. - 25.5.2018) Hilary poti oudon vatsataudin tai muun juuri odotuksen 20.-23. päivinä (ti-pe). Hilarylla ei ole aikaisemmin ollut näin rajua tautia, sekä oksensi että ripuloi neljä päivää ja kävimme myös nesteytyksessä Evidensia Tammistossa taudin toisena päivänä.

Emme onneksi tarvinneet mitään antibioottia vaan vatsatautia hoidettiin ruokavaliolla ja maitohapoilla ja koiran ripulivalmisteilla. Tämän vatsataudin takia Hilary ultrattiin myös vierasesineiden takia (Hilary saattaa syödä ulkona lenkillä tai kotona roskiksesta mitä vaan tai silppuaa lelujaan...). Ultra tehtiin juoksun 23. päivä ja tyhjää näytti. Veikolla ei ollut mitään oireita, vaikka ahneena söi Hilaryn jämät ruokakupista, jos ei ollut itse riittävän nopea ja ehtinyt sitä estämään.

Virallisessa ultrassa kävimme ns. odotuksen 29. päivä Opaskoirakoululla ja tyhjää oli silloinkin. Eläinlääkäri totesi, ettei voinut olla varma etteikö Hilary olisi ollut tiineenä, sillä koiran raskauden mennessä kesken, ei siitä jää kohtuun mitään jäänteitä. Jopa koira, joka ultrataan tiineeksi aamulla voi 12 tuntia myöhemmin olla ultrassa tyhjä. Luonto on ihmeellinen koiran kohdalla ja raskaus 'katoaa' jälkiä jättämättä.

Opaskoirakoulu saa minulta täydet 10 pistettä progen otoista ja ultrasta. Hyvää ja ystävällistä palvelua! Voin lämpimästi suositella. Ensimmäiseen progeen Hilaryn vei ohjaaja ja 2 km matka ohjaajan kotoa kohti Opaskoirakoulua oli enemmän kuin huippua.

Tästä opimme paljon ja kyllä seuraavaa juoksua jo odotellaan. Urosvalinta on vielä mietinnässä. Jos olet vielä kiinnostunut, ilmianna itsesi ja tule tutustumaan Hilaryyn. Meidät tapaa agilitykentillä ja joskus varmaan vielä näyttelykehässäkin. Rally-tokokisoistakin meidät voi löytää.


Ostin pohjavillakamman Mustista ja Mirristä. Veikolla on todistettavasti ollut pohjavillat, nämä yritetään nyt saada kammattua eikä perusteta villakoirafarmia meidän sohvien alle...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti