sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

13. - 14.3.2010 Liettua Vilna KV * 2

Lähdimme isännän ja Veikon kanssa perjantain klo 7.39 Tallink Star -aamulautalla Tallinnaan ja aloitimme 8,5 tunnin ajourakan kohti Liettuaa ja Vilnaa. Ensimmäinen tauko pidettiin Pärnun Rimissa ja Veiko jätti paikallisille hauvoille mukavia viestejä. Toinen pysähdys oli hieman Riikan jälkeen, kun tankkasimme pienellä huoltoasemalla. Veiko jaloitteli Latvian maaperällä ja auton tankki saatiin täyteen ja tuulilasi putsattua.Ilallla puoli seitsemän maissa saavuimme majapaikkaamme hotelli Karolinaan, jonne olivat majoittuneena myös 'muskettikoirat' Rommi ja Tipi. Hotellin vieressä oli iso Maxima kauppa ja puistoaluetta, joten koirat sai hyvin lenkitettyä ihan hotellin läheisyydessä. Menimme vielä syömään hotellin ravintolaan ja ruoka oli tosi hyvää. Söimme pelmeneitä ja kanaa (jonka nahan alle oli piilotettu pinaattia ja ohuita porkkanasiivuja). Nam! Illalla Veikon tassut pestiin, kun ne huoltamoreissulla olivat tulleet melkoisen mustiksi.
Lauantaina söimme hotellilla hyvän aamupalan ja lähdimme kohti Liettuan messukeskusta LITEXPOA. Matkaa oli hotellilta noin 5 km. LITEXPO ei näkynyt Laisves prospektasille, vaikka se olikin messualueen osoitteena. Lopulta huomasimme pienen ruskean kyltin, jossa luki LITEXPO 1 km. Lähdimme seuraamaan kylttiä ja pääsimme perille näyttelypaikalle. Näyttelyalue oli siisti ja kohtuullisen iso, 3 hallia viidestä oli koiranäyttelyn käytössä. Meidän kehämme 19 oli hallissa nro 3. Veikon sai lauantain Ligita Zakelta tulokseksi: eri1, lt cac, pu2 ja r.cacib. Cacib meni Rasmukselle, joka on jo inttivalio, joten saamme siis tästäkin myöhemmin cacibin! Rasmus oli päivän ROP ja LT MVA, Lacina ROP-jun, Yolinda pn1 ja LT MVA + C.I.B. Näiden lisäksi Rasmukselle ja Yolindalle LT V-10 tittelit ja Lacinalle ja Rokalle LT JV-20 tittelit. Onnea Minna ja Sirpa!Lähdimme ajoissa siis takaisin hotellille ja kävimme ostoksilla ja syömässä. Edellisen päivän ajo ja lyhyet yöunet alkoivat vaatia veronsa ja jo iltauutisten jälkeen kallistimme päät tyynyyn.

Sunnuntaina lähdimme näyttelypaikalle jo aamupalan jälkeen, kun näyttelyalueen parkkipaikalle sai auton lähelle halleja. Sunnuntaina ROP oli Muskettikoiran Unilintu alias Tipi ja Veikolle eri1, pu1, nsert ja cacib Rasmuksen ollessa pu2. Kehien kulku oli taas liettualaisen epätäsmällistä ja sekavaa ja loppupeleissä koiria vaihdettiin jotensakin epäloogisesti kehään ja kehästä ulos, ja sekaisin oli ainakin allekirjoittanut. Kiersin ostosalueen myyntipisteet läpi ja tein muutamia hyviä ostoksia: ostin mm. mukavan pehmoisen pedin Veikolle.Kahden maissa käänsimme auton keulan kohti Riikaa. Matkalla Riikaan olikin milloin aurinkoista ja kauniin talvista ja toisaalta lumisateista ja tuulista - näkyvyys 50 metritä! Eipä ole pitkään aikaan tullut ajettua 50 km tunnissa, siten että tiellä on vaikeaa nähdä kaistojen merkintöjä, vastaantulijoista tai samalla kaistalla autoilevista puhumattakaan. Aukeat peltoalueet keräävät tielle sekä taivaalta satavan lumen että pelloilta lumen pinnalta pöllyävän irtolumen, sillä seurauksella, että tiellä näkyvyys meni melkein nollaan! Huh, perille Riikaan selvittiin ehjin nahoin, juuri ja juuri vielä valoisaan aikaan. Hotelli Europa Stay Riga oli vilkkaan pääkadun varrella, hyvin siisti ja modernisti sisustettu hotelli. Auton sai ahtaaseen parkkihalliin ja pääsimme huoneeseen 422 Hotellin ravintola oli varattu yksityistilaisuuteen, mutta ravintolasta sai tilata heidän listansa mukaan kaikkia annoksia myös suoraan huoneeseen toimitettuna. Näin sitten nautimme raskaan päivän jälkeen liha- ja kalalautasen antimista ja kolmioleivistä ihanasti sängyn päällä loikoillen - ravintola siis tuli meidän luoksemme. Veikon kanssa kävimme pienellä iltalenkilllä ja oli kylmää -7 ja tuulista ja lumista eikä vielä yhtään keväistä. Niin kuvittelin tätä reissua suunnitellessani, että maaliskuussa on Vilnassa ja Riikassa jo kevät pitkällä mutta toisin kävi.

Talviautoilu Balttian maissa on nyt nähty ja koettu ja täytyy sanoa, että huomattavasti hauskempaa se on kesäkelillä Aikataulu oli reissulle sopiva, perjantain rutistui Tallinna - Vilna oli ok ja se sujuisi kesäkelillä varmaan vielä paremmin. Sunnuntaina paluu Riikan kautta oli myös hyvä valinta, sillä maanantaina Riika - Tallinna matkaan ja ostosten tekoon Tallinnassa jäi hyvin aikaa, eikä kiire tai huono ajosää saanut stressaamaan liikaa. Viron puolella ennen Pärnua jopa poliisit pysäyttivät, rekisterikilpi oli lumen peitossa eikä siitä erottanut enää tekstiä. Ihmisten passit katsottiin, mutta Veikosta ei oltu kiinnostuneita. Maanantaille oli paluu klo 17.30 Tallinkille ja kotiin saavuimme illalla kahdeksan maissa. Muutaman kuvan otin reissulla ja lisäilen ne jutun lomaan jahka kamera löytyy kassien uumenista...

1 kommentti:

  1. Onnea - hieno saavutus! Kivoja kuvia. Terveisin, Alvarin Omistaja

    VastaaPoista