maanantai 23. elokuuta 2010

19. - 23.08.2010 SKooi Clubmatch 2010

Matkaan lähdettiin tuttuun tapaan torstaina Turusta Siljan valkoisella laivalla. Samassa laivassa reissasivat myös Annet ja Sally, Peter, Keira + Julia.

Perjantain käytimme siirtymiseen Tukholmasta Skåneen Degebergaan (n. 600 km), jossa pidettiin Svenska Kooikerhondje klubbenin Clubmatch 2010. Pysähdyimme matkan varrella muutamassa pikkukylässä kaupoissa ja jaloittelemassa.Ajoimme mm. tutulta kuulostavien Gislavedin (renkaat), Husqvarnan (ompelukoneet),Emmaljungan (lastenvaunut)kylien lävitse. Kristianstadissa pysähdyimme pidemmäksi ajaksi, jotta juomavarastomme eivät olisi vallan ehtyneet. Matkan varrella tuli varoiteltua erilaisin liikennemerkein hirvistä, peuroista, villisioista, ankoista kahden poikasen kera yms. Ankkaliikennemerkki oli ihan Kristianstadin keskustassa ja siinä oli kuvassa äiti ankka + 2 vauva-ankkaa perässä - ei kyllä nähty!

Perjantain majoituimme Degeberga Stugbyn mökkiin nro 18, joka oli ihan agilykentän reunassa ja 30 metrin päästä illallisteltasta. Jukka jäi pitämään mökkiä pystyssä ja lähdin Veikon kanssa 'Kvällspromenadille' eli iltakävelylle paikalla olleiden ruotsalaisten kooikerihmisten kanssa. Veiko veti kuin hinaaja, kun koko ajan edessä käveli ihani tyttökooikereita. Teimme noin tunnin lenkin ja kävelimme keskellä isoa solaa, jota pitkin virtasi puro. Solan päässä oli kaunis putous, jota ihasteltuamme käännyimme takaisin. Pieni pätkä promenaadia on katsottavissa täältä.

Lauantain oli näyttelypäivä ja meillä oli mökiltä näyttelypaikalle noin 50 metrin matka. Veikon aamulenkin jälkeen kävimme kasaamassa näyttelyteltan ja palasimme mökille syömään aamupalaa. Annet ja Jonna saapuivat myös näyttelypaikalle jo aikaisin aamulla. Annet pystyttivät näyttelytelttansa kauemmaksi, sillä hyväntuoksuinen Keira olisi aiheuttanut urosteltan vieressä turhan paljon piippausta.

Näyttelyn naistuomarina oli Alankomaista Jos Dekker, joka päivän arvostelun perusteella piti siis todella pienistä koirista. Päivä oli todella lämmin vaikka tuulikin välillä. Peter menestyi hienosti ollen jun1/1 ck, pu4, Uffe val1/4 ck, Veiko val1/-, Isla jun1/-, Julia jun1/1 ck pn4, Keira val1/- ja Sally vet1/3. Junnut Peter ja Julia vastasivat siis suomalaismenestyksestä. Peter oli mukana Cirtap'sin kasvattajaryhmässä joka oli ykkönen, Uffe ja Keira olivat Limbon jälkeläisryhmässä joka oli neljäs. Näyttelyn rop oli Cirtap's J-G Prinses Juliana ja vsp oli junnu-uros Moonhaven Terrific Maroon. Päivän parast tuttavuus oli tietenkin Veikon Peppe-iskä, jonka näin siis ensimmäistä kertaa. Veiko on kuten iskänsä, vain isompi.Veiko ja Peppe-iskä

Näyttely kesti siis klo 9 - 18 ja päivällä pidettiin 35 minuutin ruokatauko urosten arvostelun päätyttyä. Veiko jäikin tauon jälkeen mökille Jukan kanssa eikä siis tarvinnut hiostautua näyttelypaikalla. Illalla klo 20 oli rapuillallinen ja sinne menimme Annein kanssa. Nautimmme rapuja, fetasalaattia, ruotsalaisia valmissalaatteja sekä keksejä, juustoa, paahtoleipää, viiniä yms. Kylläpäs oli hyvää!Amaging Lonseme Snappepe Achteraf eli Veikon Peppe-iskä

Sunnuntaina oli pakattava ja siivottava ja taas 600 km:n ajo kohti Tukholmaa. Paluumatkan aikana satoi myös muutamaan otteeseen. Tukholmassa kävimme vielä ruokakaupassa ja lenkitimme Veikon ja siirryimme Siljan valkoiseen laivaan. Kuulimme myös Suomesta mukavia uutisia, sillä Veikon veli Noa oli saanut toisen sertin ja ollut vsp Heinolassa! Menimme syömään Annein kanssa ja nopeasti tax freen kautta nukkumaan. Maanantaina saavuimme kotiin ja purimme auton.

Huokaisimme hetken ja pakkasimme auton uudelleen, nyt Tampereelle muuttavan Lauran tavaroilla. Olin Lauraa lentokentällä vastassa klo 16 ja ajoimme vielä samana iltana Tampereelle. Olin kaukaa viisas ja otin itsellenikin patjan mukaan ja ensimmäinen yö Lauran opiskelijakämpässä nukuttiin vierekkäin patjoilla lattialla. Ruotsin reissun ja pienen muuttorumban jälkeen unta ei tarvinnut turhan kauan odotella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti