sunnuntai 7. marraskuuta 2010

06. - 07.11.2010 Viro Tartto KV * 2
Tuoreet Viron valiot Veiko & Keira Tarttolaisessa auringonpaisteessa

Veiko ehti viettää 3 päivää kotona Riikan reissun jälkeen ja taas päästiin reissuun, nyt matkalla olivat mukana myös Anne & Keira. Perjantaiaamuna Anne tuli autoineen Puistolaan, Kaisan auto pakattiin täyteen ja matkasimme Tallinkilla Tallinnaan. Tarttoon on matkaa Tallinnasta noin 190 km ja siihen matkaan saimme kulumaan 2,5 tuntia. Tie oli hyvä ja liikenne oli maltillista, rekkoja nelostiehen verrattuna paljon vähemmän. Saavuimme Tarttoon valoisalla ja hetken etsittyämme löydimme hotelli Rehen, jonka tarkkaa osoitetta navimme ei tuntenut. Saimme tavarat huoneeseen ja lenkitimme koirat. Kävimme läheisessä Selverissä ostamassa viikonlopuksi eväät. Illalla söimme hotellin ravintolassa friteerattuja pelmeneitä ja paneroitua kanaa. Hotellissa tuntuikin olevan vain koiraporukoita ja ravintolan henkilökunta oli hetkittäin hieman pulassa - no, kaikki saivat kaiketi ruokansa, jos nyt eivät ihan tilausten mukaisessa järjestyksessä niin melkein.

Lauantaina olimme näyttelypaikalla vasta kymmeneltä ja ahtaat hallit olivat jo tupaten täynnä. Saimme kuitenkin rauhallisemmalta sivukäytävältä häkeille paikat ja juttelimme vieressä olevien suomalaisten kanssa. Veiko pääsi kehään (Manuel Loureido Borges Catalan, Portugali)ensimmäisenä ja saikin päivän saaliiksi eri1, pu2 + varaca. Keiralle hienosti lauantaina eri1, pn1, EE sert, cacib + vsp. Keirasta tuli tällä sertillä EE MVA! Hip, hip huraa, Keira & Anne! Päivän rop oli Black Amiikos Jemeko Jelle 'Hessu', josta tuli myös valio. Rop-jun oli B A Daiver Deventer 'Timi' ja vsp-jun oli B A Didia Deliana. Lauantaina saimme jo mukaamme mukavasti uusia hyödyllisiä koiratavaroita, kuten heijastimia. Näyttelystä päästyämme veimme koirat pidemmälle lenkille ja virolaiset myyrät tuntuivat kiinostavan sekä Keiraa että Veikoa. Jätimme koirat hotellille nukkumaan ja lähdimme käymään Lounakeskuksessa ostoksilla ja syömässä.

Sunnuntaina olimme lauantaista viisastuneet ja saavuimme näyttelypaikalle ensimmäisten joukossa. Saimme hyvät aitiopaikat kehän reunalta. Veikolle saaliiksi tästä (Gerard Hickey, Irlanti) kehästä eri2, pu3, EE sert + varaca!! Tällä Viron sertillä Veikosta tuli EE MVA + BALT MVA!! Keiran tulos sunnuntaina oli eri1, pn2, cacib! Päivän rop/rop-jun oli Timi ja vsp/vsp-jun Pimu. Saimme vielä ostettua näyttelypaikalta hienoja pehmeitä vinkuvia agilitypalloja sekä pantoja ja remmejä ja muuta pientä mukavaa. Veimme koirat lenkille ja jätimme ne hotellille nukkumaan. Lähdimme käymään Tartton keskustassa uudessa Kaubamajan ostoskeskuksessa. Teimme taas hienoja ostoksia ja paluumatkalla kävimme vielä Lounakeskuksessa pizzalla ja ostoksilla. Illalla hotelli oli jo hiljainen, kun valtaosa suomalaisista lähti jo kotiin. Saimme viettää rauhallisen illan herkutellen ja menimme ajoissa nukkumaan.

Maanantaina koirat herättivät meidät vasta ennen seitsemää. Saimme tavarat mahtumaan autoon ja lähdimme ajamaan kohti Tallinnaa. Yöllä oli ollut pakkasta ja maa oli valkoinen, kun lähdimme ajamaan. Matkalla välillä satoi luntakin ja maa oli jäässä. Tallinaan pääsimme vielä ostoksille pieneen kauppakeskukseen ja mukaan tarttui Veikolle 2 vesikuppia (matkalle, häkkiin ja kotiin...), ja ne collagehousut joita me koko matkan etsimme ja vähän herkkuja & juotavaa Selveristä. Ja sitten pääsimmekin laivaan ja nautimme buffan antimista ja vähän teimme ostoksiakin. Kotona olimme hieman ennen viittä ja purimme auton ja täytimme Annen auton takakontin Annen ja Keiran ostoksilla. Anne lähti vielä ajamaan kotiin Vääksyyn ja pääsi turvallisesti myös perille.

Kiitos mukavasta matkaseurasta Anne & Keira! Hienosti meni koko reissu ja tällä porukalla lähdemme mielellämme uudelleen reissuun, kun vain ensin tietäisi, että minne! Veiko jo vähän katselikin näitä muita ulkomaita ja jänniä reissuja onkin sitten tiedossa ensi vuodelle.

Muutamia kuvia matkasta löytyvät kohta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti