sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tallinnassa

Hilary pääsi ensimmäiselle ulkomaan reissulleen yksin, ilman Veikon tukea ja turvaa. Ensimmäinen laivareissu autossa ja yö hotellissa ja kaksi näyttelyä. Hilary oli kyllä koko matkan niin reipas ja iloinen itsensä, että näitä reissuja uskaltaa nyt kyllä tehdä turvallisin mielin. Jännin paikka taisi koko reissulla olla hotellin hissi, joka kieltämättä heilui ja notkahti joka kerta, kun siihen astuttiin.

01.03.2014 lauantaina lähdimme aamulla Tallink Starilla (klo 8.30 - 10.30) kohti Tallinnaa, Hilary jäi autoon nukkumaan ja jätin videokameran kuvaamaan (ja kuuntelemaan) mitä mieltä neiti on autossa matkustamisesta. Ensimmäisten minuuttien aikana kuuluu videolta vain nappuloiden syöntiääniä... Koska Starin autoramppi oli mennyt aiemmin talvella rikki, kesti ulostulo laivasta aiempaa pidempään eli ainakin 20 minuuttia. Ajoimme suoraan näyttelypaikalle Saku Suurhalliin. Olimme näyttelypaikalla n. klo 11.30 ja käytin Hilaryn lenkillä ennen, kuin menimme sisään. Lauantaina oli kaunis ja aurinkoinen ja kuiva sää eikä tassuja tarvinnut pestä koko reissulla!

Hilaryn kehä oli puoli kahden aikaan ja tuomariksi oli vaihtunut suomalainen Tanya Ahlman-Stockmari, joka oli ollut meillä on Lahden pentunäyttelyssä. Kehässä ei kauan viihdytty ja tuloso oli odotusten mukainen eli ensimmäinen junnusertti saatiin ja Hilary oli myös ROP-juniori ja ROP.



Juniorikehä oli valtava, yli 100 koiraa, joten sieltä kävelimme kauniisti ison kehän lävitse. Kasiryhmässä sijoitettiin isot koirat ja kaikki muut saivatkin vain hyvää kehäkokemusta kuulutusten ja tapusten kera. Olin hetken aikaa myös irlanninsusikoiran hihnan päässä, kun Aksun omistaja otti kuvia kasvattajatädin koiran RYP1 voiton kunniaksi.

Lähdimme hotelliimme (Kreutzwald HotelTallinn). Hotellin parkkipaikka oli onneton ja myös viheralueet olivat olemattomat hotellin vieressä, itse hotelli oli siisti. Hotelli majoitti koiravieraat, mutta ensin piti allekirjoittaa lupalappu, ettei ulkoiluta koiraa hotellin alueella ja vastaa kaikista vahingoista... Itse en perusta portaista ja näitä sai kiivetä, sillä respa oli kerrosta katutasoa ylempänä ja ravintola Nipernaadi taas katutason alapuolella.

02.03.2014 sunnuntaina oli Hilary kehä heti aamusta. Kehän ilmoitustaululla olikin mukava lappu "No feeding in the ring! Judge doesn't allow it!". Tiukka Slovakialainen tuomaritäti oli sitä mieltä, että nameja ei sitten kehässä anneta - eikä annettu!. Kyllä ne flätitkin pärjäsivät ilman lihapullia, vaikka eivät ihan paikallaan malttaneetkaan seistä. Hilary pärjäsi myös hienosti ilman namia, vähän oli pöydällä pientä nojaamista, mutta liikkui hienosti ja vinkuhiiri sai olla kehässä mukana. Tämän päivän junnuserttiä arvosta enemmän, kun tuomari oli todella tiukka ja valioita meni muissa roduissa eh:lla ulos eikä joka rodusta tullut roppia, ei siis mikään eri-automaatiti-tuomari. Tuomari oli koko päivän piikkikoroillaan, huh.



Olin varannut vasta iltalaivaan (klo 19.30 - 21.30) meille paikat ja kehien jälkeen kävimme Rocca al Maressa ostoksilla ja nesteytystäkin tuli haettua ja Hilary pääsi lenkille ennnen laivaa. Kotona olimme klo 22.30 ja onneksi maanantaina oli saldovapaa niin ei aamulla ollut kiirettä minnekään, saan pestä pyykkiä ja purkaa laukut ihan rauhassa.

Lisää kuvia reissusta löytyy kuvagalleriastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti