maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kooiker-Camp 201520.06.2015 lauantaina lähdimme Turun kautta Viking Gracella kohti Ruotsin Säleniä ja Kooiker-Camp 2015 tapahtumaa. Kooikerleiri järjestettiin nyt Sälenissä 4. kerran ja sen järjestäjää muutama innokas kooikerin omistaja/kasvattaja Ruotsista. Tällä kertaa osallistujia oli neljästä maasta Ruotsista, Norjasta, Suomesta ja kaukaisin Indianan Valparaisosta.

21.06.2015 sunnuntaina heti laivalta ulos päästyämme ulkoilutimme koirat Tukholmassa ja lähdimme ajamaan kohti Säleniä. Matkan varrella pysähdyimme muutaman kerran jaloittelemaan ja tankkaamaan. Ruokakaupassa kävimme vasta perillä Sälenissä, sillä lämpimässä autossa ei voinut kuljettaa helposti pilaantuvia elintarvikkeita.Perillä Sälenissä saimmekin tovin etsiä avoinna olevaa vastaanottoa, sillä netistä tulostamani ohjeet olivat tietenkin voimassa vain talvella ja kesäajan ohjeet eivät pitäneetkään paikkansa. Skistarin lomakylässä oli useita avainlaatikoita, joihin piti olla koodi, jolla avainkaappi aukesi. Meille ei oltu avainkoodia toimitettu, joten ajelimme useampaan kertaan lomakylien välillä kiinni olevista vastaanotoista toiseen. Experium –keskuksessa oli ensimmäinen avoinna oleva vastaanotto ja sieltä saimmekin avainkoodin ja tiedon siitä, mihin avainlaatikkoon mökkimme avain oli laitettu. Kyseisellä avainlaatikolla ei ollut meidän nimellä olevaa varauskuorta, mutta paikalle saapui Skistarin huoltomies, joka haki suljetusta vastaanotosta laatikon, jossa oli kasa uusia varauskuoria. Jälleen kerran palasimme Experiumiin hakemaan puolestaan wifiä, jonka olin myös tilannut. Sitä ei tietenkään oltu sijoitettu samaan paikkaan noudettavaksi avaimen kanssa. Vihdoin meillä oli avain ja lähdimmme etsimään mökkiämme. Mökkimme oli Högfjälletbyn mökki Ugglan 11 ja se löytyi kartan mukaan helposti. Mökkissä oli kaksi makuuhuonetta ja petipaikat 10 hengelle ja olohuone sekä keittiö ja sauna sekä kylpyhuone. Mökin astiasto oli 12 hengelle ja keittöistä löytyi sekä astianpesukone, keraaminen liesi ja jääkaappipakastin. Koirat olivat pitkän automatkan jälkeen innoissaan ja kävimme vielä muutamalla lenkillä mökin läheisyydessä.
22.06.2015 maanantaina oli ensimmäinen yhteinen kävelylenkki ”fjälltur” ja kokoonnuimme Högfjälletin hotellin parkkipaikalle. Kävelimme opastettua reittiä pitkin ja reitin varrelta sai kääntyä takaisin, kun siltä tuntui. Suurin osa porukasta kääntyi takaisin levähdyspaikan laavulta, jonne oli alhaalta noin 2 km tunturia ylöspäin. Itse jatkoin vielä hetken matkaa ja patikointia tuli tehtyä reilun 6 km. Porukka käveli pitkänä kulkueena, koirat hihnoissa. Mukana oli myös lapsia ja jokainen piti taukoja oman tarpeensa mukaan. Iltapäivästä menimmeTandådalenin isolle parkkipaikalle, jossa meitä opasti Eva Wejdmark rallylydnadin eli rally-tokon pariin. Parkkipaikan reunalle oli tehty 4 pientä ratapätkää, joissa sai kokeilla mm. pujottelua ja käännöksiä. Illalla menimme Olnispagårdeniin (http://www.olnispasidan.se), joka on Sälenin kotiseutumuseo. Museon kahvilatilaa voi vuokrata iltaisin. Joimme yhdessä iltakahvit ja kävimme lyhyet esittelykierrokset ja tutustuimme toisiimme.

23.06.2015 tiistaina menimme Tandådalenin hiihtomajan terassille kuuntelemaan Ingela Anderssonin luentoa vaiheesta viltspår eli jäljestys (eli mejä). Tämän jälkeen pääsimme pareittain metsään tekemään lyhyet jäljet, jotka sopivan odotteluajan jälkeen kävimme ajamassa. Hilary oli innoissaan päästessään autosta ulos, mutta tihkusateessa keskittyi ihan alkuun kaikkeen muuhun, kuin itse asiaan. Hilary katseli laskettelurinteeltä alas ja havainnoi kaikki muut koirat ja ihmiset. Hilary haisteli alkuun jälkeä, mutta kyseli kovasti minulta apuja, että mitä tässä nyt pitikään tehdä. Jäljen alkuosa oli vähän korkeampaa varpua tms. ja kun maasto vaihtui enemmän sammaleiseksi ja matalammaksi, kiinnosti siinä kulkeva jälki jo eri tavalla. Jäljen puolen välin jälkeen loppuosa mentiin maa- ja ilmavainulla ja kyllä se sorkkakin löydettiin ja haisteltiin tarkasti. Sorkkaa Hilary ei hienona neitinä suostunut ottamaan suuhunsa. Illalla menimme Olnispagårdeniin juhlimaan Miltassias pentueen 2-vuotis synttäreitä ja seuraavana päivänä 1-vuotta täyttävää Mattssons Meyaa. Kuten kunnon juhliin kuuluu, olivat päivänsankarien äidit leiponeet sekä mansikkakakun että mansikkatortun.

Freya (Hilaryn äiti) ja Jill jäljestämässä
24.06.2015 keskiviikkona oli varattu 60 km päästä Malungista paikallisen koirakerhon kentät agilityä ja rally-tokoa varten. Malungs Kennelklubilla oli kaksi isoa aidattua kenttää, kahvilarakennus sekä muutama varastorakennus. Kentät sijaitsivat ihan Västerdalelven –nimisen joen rannalla. Päivän aikana saimme harjoitella molempia lajeja ja kerho tarjosi meille myös lämpimän ruuan, josta maksoimme 60 SEK/hengeltä. Kerhon puuhanaiset toivottivat kooikerit tervetulleiksi myös ensi vuonna ja halusivat ottaa koko porukasta myös valokuvan kerhon lehteen. Aiemmin kerholla ei ole koskaan ollut kooikereita näin paljoa kerrallaan.

Hilary tarkkana
Ruotsalaista rally-tokoa, pyörähdys vasemmalla ja kosketus vain yhdellä tassulla a'la Veiko

Iltapäivästä alkoi tasainen sade, mutta otimme kuitenkin vielä Hilarystä ja Funny siskosta kuvia.


Illalla pidimme vielä kuvaustuokion, vaikka olikin jo vähän hämärää. Äiti Freya ja tyttäret Hilary & Funny. Malungissa oli jonkun verran hyttysiä, kun joki oli ihan siinä vieressä, muuten vältyimme lähes kokonaan näistä pienistä lentävistä öttiäisistä.

Funny, Freya o Hilary
25.06.2015 torstaina kokoonnuimme Olnispagårdenin pihalle Nosework -luennolle ja pääsimme kokeilemaan koiriemme kanssa nenätyöskentelyä.

Hilary at Nosework (c) David Mattix
Iltapäivästä kävimme kiertämässä paikalliset urheilukauppojen outlet -myymälät ja muutama pieni ostos tuli tehtyä. Illalla menimme vielä Olnispagårdeniin syömään 'omia eväitä'.

26.06.2015 perjantai oli viimeinen yhteinen leiripäivä ja teimme toisen 'fjällturin' eli maisemakävelyä Linvallenin maastoissa. Upeat maisemat ja osa tulikin paikalle isolla hiihtohissillä, osa omilla autoillaan rinteen alaosaan. Kävelimme ylös Linvallenin huipulle,  jossa oli kivijärvi Stensjön. Tämä reitti olisi ollut myös pidempi alas kivikkoista rinnettä, mutta jätin sen polvieni vuoksi tekemättä ja palasin takaisin alkuperäistä reittiä muutaman muun kanssa. Reilu 6 km tuli tällekin lenkille pituutta.

Stensjön (c) Arne ThelinIllalla keräsimme viikon aikana levittämämme tavarat ja laitoimme jo osan tavaroista autoon.

27.062015 lauantaina meillä oli herätyskello soimassa ja isäntä käytti koirat aamulenkillä ja minä aloitin imuroimalla ja pyyhkimällä lattiat. Söimme aamupalaa ja viimeiset siivoukset. Avaimen kävimme viemässä avainlaatikkoon ja lähdimme ajamaan kohti Tukholmaa. Matkalla pysähdyimme muutamaan otteeseen ja kävimme myös pikaisesti Yvonnen luona. Ennen laivalle menoa kävimme perinteiset ruotsalaiset ruokakaupat ja lenkititmme koirat ja kävimme syömässä. Ennen laivaan jonottamista kävimme vielä toisellakin lenkillä.

28.08.2015 sunnuntaina saavuimme Turkuun, lenkitimme siellä koirat ja ajoimme kotiin. Autossa istuttiin yli 1700 km, joten nyt ehkä tehdään välillä jotain muuta.

Huippureissu ja huippukoirat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti