lauantai 11. kesäkuuta 2016

Vääksyn erkkarissa

Lauantaina 11.6.2016 pidettiin yhdistyksemme Suomen Kooikerhondje ry:n 3. erikoisnäyttely. Olen ollut mukana näyttelyn järjestelyissä eli mukana näyttelytoimikunnassa yhdessä Annen, Krissen, Suvin ja Saijan kanssa. Ihmiset, jotka vain käyvät näyttelyissä tai agilitykisoissa eivät todellakaan tajua mikä määrä työtä ja asioiden selvittämistä on ennen tämän kaltaista tapahtumaa ja kuinka kauan aikaisemmin näyttelyn valmistelut on oikeasti aloitettava.

Buffaan tarvitaan telttaa, pöytiä, tuoleja, mukeja, lautasia, kahvinkeitin, vedenkeitin, talkooruokaa, herkkuja myytäväksi. Kehät tarvitsevat teltat, tuolit, pöydät, onko arvostelulomakkeita ja ruusukkeita, käsidesiä ja trimmauspöytä ja säkämittakin varoiksi, kynät ja muut toimiston tilpehöörit. Ihan vain pari mainitakseni. Tuomarille varataan majoituksen, lennot ja kuljetukset, jos ja kun he saapuvat näyttelyyn ulkomailta. Kehäsihteereitä tarvitaan 4, järjestyksenvalvojia, on huvilupaa ja ilmoitusta tapahtumasta poliisille. Ilman loistavia talkoolaisia ei pelkkä näyttelytoimikunta pysty näyttelyä järjestämään. Onneksi rodun parista on tullut monta hyvää ystävää, joita on pyydetty osaksi tätä tapahtumaa.

Asikkala - Vääksy

Nutrolin
Itse vastasin näyttelyn osalta sponsoreiden hankkimisesta ja lahjoituksista, joita saimme sekä kasvattajilta että yksityishenkilöiltä. Sponsoreiden hankkiminen osoittautui varsin hankalaksi, sillä kaikki isot koiranruokamerkit ovat jo agilityseurojen tai näyttelyiden sponsoreita, eivätkä enää osallistu näin pieneen tapahtumaan. Onneksemme saimme kaksi merkittävää sponsoria eli Nutrolin ja Mushbarf, joita molempia pidän itse laadukkaina tuotteina. Nutrolin lahjoitti kehänauat, numerolaput ja 18 pulloa öljyä, joita saivat luokkavoittajat ja muutaman erikoiskilpailun voittaneet koirat. Mushbarfin lahjakortit menivät paras uros/narttu luokkien sijoittuneille ja herkkupusseja jaettiin monessa luokassa sijoittuneille koirille. Itse olisin toivonut kasvattajilta enemmänkin osallistumista, moni iso kasvattaja jäi pois tapahtumasta. Erätukulta saimme mm. ensiapulaukkuja. Robert Bosch Oy lahjoitti kaksi pensasleikkuria, jotka olivat arpajaisten pääpalkintoina.

foto: Ida Alexandersson
Näyttelypaikka sijaitsi Vääksyssä, Keramiikapaja Koiruuksien edustalla hyvällä nurmikkoalueella. Näyttelyn pääpalkinnot yhdistys hankki Koiruuksilta ja palkintoina oli erilaisia vateja ja kulhoja ja tuomarit saivat kooikerhondje mukit kotiinviemiseksi.

foto: Ida Alexandersson
Hilary oli juoksunsa viimeisiä päiviään viettämässä ja joutui olemaan aika kauan autossa, kun emäntä heilui ympäri näyttelypaikkaa. Hilary oli myös kehässä ja tiukalla tuomarilla (Carla Snels) oli tuloksena eri4. Eriä ei jaettu todellakaan runsaasti ja isossa valioluokassa oli 14 narttua ja sijoittuminen siinä neljän joukkoon oli todella hyvä saavutus. Hilaryn arvostelu löytyy omalta sivultaan.

Näyttelyn jälkeen purimme kehät ja siivosimme paikat ja siirryimme Annelle illalliselle näyttelyn tuomareiden ja näyttelytoimikunnan kanssa. Anne savusti lohta sähkösavustimella, lisukkeena oli bataattimuusia ja tomaatti-mozzarella salaattia ja patonkia levitteen kera. Itse olin tehnyt edellisenä iltana vadelmatuorejuustokakun, jonka lisukkeena oli mansikkakastiketta. Olin aamulla matkalla näyttelypaikalle käynyt viemässä kakun Annen jääkaappiin. Annen koirat Keira, Julia ja Mila hiljenivät heti, kun näkivät herkkutikun kädessäni, eikä niistä ollut ollenkaan outoa, että joku tulee namien kanssa sisään. Oma ääneni vain katosi päivän aikana ja illalla siitä ei ollut jäljellä pihaustakaan. Onneksi muut puhuivat minunkin puolestani. Hilary oli mukana Annella ja oli kyllä kuin kotonaan, vaikka ei ole siellä aiemmin käynyt. Hilary osallistui illalliselle ja loppuillasta nukkui ruokapöydän alla.

Jäin Annelle yöksi, sillä olin luvannut viedä tuomarit lentokentälle sunnuntaina, kun asun itse lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää. Rankka, mutta ah, niin antoisa ja mukava tapahtuma takana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti