lauantai 13. elokuuta 2016

Rally Lydighet

13.08.2016 lauantaina olimme näyttelypaikalla jo klo 7.30 ja jäimme silloinkin pitkään jonoon! Tavaroiden roudaus teltalle ja klo 8.45 mennessä piti rally-tokon kisakirjojen olla jo rallyn kehäteltalla. Molemmat koirat oli ilmoitettu rally lydighet kisoihin Begynder -luokkaan eli alokasluokkaan.

Tanskalaiset rally-tokokisat eli rally lydighet luokkien kyltit eroavat suomalaisista ja joka luokassa on liikkeitä, joita ei meillä suomessa edes ole. Käännökset ovat toki samoja kaikkialla. Kisa alkoi klo 9, joten kisakirjojen piti olla paikalla klo 8.45 ja ne vietiin itse kehässä olevaan telttaan. Kisa alkoi tuomarin nimenhuudolla ja luokan kisaajat ryhmittyivät kehänauhojen sisäpuolelle riviin, numerojärjestykseen. Ilmeisesti kisaajista kerrottiin ainakin nimi, rotu ja maa, mutta pienen kielimuurin takia en voi olla ihan varma. Koska kisasin itse kahdella koiralla ja Veiko oli numerolla 1, siirryin Hilaryn numeron 14 kohdalla ykköspaikalta riviin paikan 14 kohdalle. Tuomarinpuhuttelu oli tietenkin tanskaksi, kuinkas muuten! Rataantutustuminen oli kuten meilläkin. Radalle mentiin kuten meilläkin ja luvan saatuaan sai aloittaa radan. Maali -kyltin jälkeen sai poistua kehästä palkaamaan koiran ja heti piti palata tuomarin luo kehään, joka kertoi virheet ja kommentit radasta saman tien. Itselle tätä lomaketta ei saanut, muutoin lomake näytti vastaavalta mitä meillä on suomessakin, mutta se ei ollut jäljentävä vaan pelkkä A4. Tuomari piti itse pöytäkirjaa eikä ollut tuomarinsihteeriä, niin kuin meillä.

Alokasluokassa yhden kerran saa uusia kyltin ja tällä radalla oli kaksi kylttiä, joita meillä ei ole. Toisessa kyltissä peruutetaan koira sivulla (vastaa meidän voittajaluokan peruutusta, mutta lyhyempi matka) ja toisessa kyltissä oli kyltin jälkeen askel vasemmalle koiran seuratessa edelleen vasemmalla. Se kyltti tehtiin ohittamalla kylttiteline oikealta. Radalla oli tosi lyhyet välit kylttien välissä ja Veikolla vauhti on parhaimmillaan, kun on pitkät välit ja virhepisteet tulivatkin hitaista käännöksistä.

Hilary teki kanssa mukavan radan ja hidastelua näkyi sielläkin. Kummallekin koiralle tuli hyväksytty tulos, Hilary oli luokan 5/15 ja Veiko 7/15 ja Hilaryn siskopuoli Dima oli sijalla 6/15 eli kooikerit kaikki peräkkäin.

13.08.2016 Rønne, Pia Hansen-Schwartz, B 88/100 7/15 (aika 1.38.88) Veiko
13.08.2016 Rønne, Pia Hansen-Schwartz, B 89/100 5/15 (aika 1.19.81) Hilary


Tulokset julkistettiin radan jälkeen kuten meilläkin, mutta nyt kisaajat menivät radan reunaan riviin tulostensa mukaisessa järjestyksessä ja kaikki saivat Frolicin herkkupussin. Kolmelle ensimmäiselle oli ruusukkeet ja jokainen sai valita korista lelun koiralleen. Saattaa olla, että kisassa palkitaan myös tuomarin suosikki, mutta se meni minulta ihan ohitse kielimuurin takia. Muut kisaajat neuvoivat englanniksi ja mielestäni kisaajien henki oli mukava ja kisaamassa oli myös harvemmin nähtyjä rotuja (mm. eurasier) ja yksi kisaaja oli pyörätuolissa. Olihan kisassa myös kolmas kooiker ja se olikin Hilaryn siskopuoli saksalaisen isän puolelta! Juttelin omistajan kanssa ja hän oli kovin iloinen tavatessaan sukulaiskoiran.

Mielestäni tätä kisaajat riviin luokan alkuun ja palkintojen jako "riviin järjesty" mallin mukaisesti oli ainakin selkeää ja näkisin, että ihan mahdollista se olisi myös meillä. Kisakirjan sai palkintojenjaon yhteydessä, kuten meilläkin. Tämä kisaajien esilletuominen toi tiettyä ryhtiä kisatilanteeseen, kun porukka oli rivissä eikä epämääräisenä joukkona.

Hilaryn siskopuoli Blaschke 's Dima

Valitettavasti suorituksiani en saanut videolle, kun isäntä päivysti teltan luona tavaroita ja toista koiraa, sillä ulkomailla ollessani en koskaan jätä telttaa, tavaroita tai koiria ilman valvontaa. Tämän kokemuksen rohkaisemana uskallan kisata uudelleen ulkomailla, pitää muistaa pitää hauskaa ja nauttia!

Dommer: Pia Hansen-Schwartz


http://www.rally-lydighed.dk/

https://youtu.be/e88ssZ1iqZE

https://www.facebook.com/groups/138489245200/permalink/10157236317155201/?pnref=story

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti