torstai 30. joulukuuta 2010

Koiranko tahdot?

Koiranko tahdot? No, yhdenkö vaan? Siitä lauma lähtee kasvamaan.

Seuraavaksi huomaat, että oletkin köyhä ja naapurit kuiskii, että päästä vähän löysä. Ei yhdestä vaivaa ja kaksi on hauskaa, kolmas on helppo eikä neljäs tee tuskaa. Viides on ihana, ei kuudessakaan vikaa. Talo täyttyy hauvoilla aivan tuota pikaa.No uskallatko leikkiin, mites olis vielä yks? Kai keittiössä häkissä saa sen säilytetyksi?

Sängyillä, sohvilla kyllä löytyy tilaa, ei vielä yhden turkin hoito iltoja kai pilaa.Ne käyttäytyä osaavat, ei niistä ole vaivaa. Kai yhdelle tulijalle paikan jostain raivaa. Sohvalla on karvaa, ei ikkunoista läpi nää, lattialla tassunjäljet pölyn sekaan häviää. Kai kodinhoito kärsii, vaan mitä muutamasta kuononjäljestä ikkunassa tai karvahahtuvasta?

Jos tämä pentu pidetään, niin varmasti mä lupaan lisää aikaa luututa ja puhtautta tupaan. Ei koirien määrälle ole ylärajaa ja yhtäkin ilman oisi laumasi vajaa. Jokainen on tärkeä ja rakas pörröpää. Laskut vain kasvaa ja velkaa vielä jää.
Ei sukulaiset kyläile ja ystävätkin hylkää, paitsi koiratuttavat, joilla on samat kuviot nää.

Nurmikko ja pihapensaat kuihtuneilta näyttää, kun näyttelyt ja kilpailut sun viikonloput täyttää. Koiranruoka, vitamiinit, treenit, rokotukset. Ja näyttelyt ja kilpailut ja matkakustannukset. Ansako tää olikin? Mä kohta oonko vainaa?

Silloin Lempisessusi pään polvellesi painaa. Se katsoo sua rakastaen ja sinä päätät jaksaa pitää koko hunnilauman, maksaa mitä maksaa. Yksi tähti näyttelyyn, yksi jalostusta varten, yksi sylikoiraksi, kaikki täyttää jonkun tarpeen. Mutta talvi on kurja, ei siitä koiratkaan tykkää. Lenkkinsä ne tarvitsee; vaikka taivas räntää lykkää tai naamasi on sininen pakkastaivaan alla. Ja iltaisin ne ulos saa ainoastaan karjumalla.

Koirat ja näyttelyt, jännitys ja naksut, vaiva sekä huoli, paineita ja maksut. Kaikki on sen arvoista, on koirat elämäsi. Niin suloiset ja hurmaavat, ja parhaat ystäväsi. On maailmasi muuttunut, ei mikä enää sama, kun ihminen on kokonaan koiriensa omistama.

- kirjoittaja tuntematon -

1 kommentti: