sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Voittajanäyttelyt 2011

Lauantaina Veikon kahdeksan kuukauden näyttelytauko päättyi ja olimme mukana molemmissa Helsingin KV-näyttelyissä Messukeskuksessa. Eniten jännitystä toi toki ilmaan pitkä tauko ja runsaat lääkärissäkäyntimme kesän aikana. Mutta voi kyllä sanoa, että huolemme oli aiheeton! Veikolla heilui häntä kehässä koko ajan ja vieressä olevat urokset eivät haitanneet sitten tipan tippaa. Veiko piti kyllä hauskaa koko näyttelymaksun edestä! Veikon kehäkäytöksestä ei voi olla kuin ylpeä, niin hienosti Veiko käyttäytyi kehässä!

kuva: Elisa Karhu
kuva: Suvi Tyynismaa
Lauantaina Veikon tulokseksi tuli eri4, koska tuomarin makuun Veiko oli "koon ylärajoilla". Arvostelussa oli positiivista puolestaan se, että Veikolla sanottiin olevan "iloinen käytös ja terveet liikkeet". Lauantain tuomari oli suomalainen Harri Lehkonen, joka sijoitti siskopuoli Keiran (Bullbenz Uma Geri) hienosti VSP:ksi, onnea Keira! Päivän ROP ja ROP-veteraani oli Kelmi (Milfeddyg Innemend Elaika). Peter sai viimeisen cacibinsa (vara-cacib -> cacib) tullen inttivalioksi. Isäntä tuli noutamaan auton ja Veikon ja jätti emännän vielä shoppailemaan Messariin. Päädyimme AnneT:n kanssa Jumboon syömään ja söimmekin huippuhyvät pihvit ja omenaista torttua kahvin kera jälkkäriksi. Kiitos vielä Anne! Hoidin myös Jumbossa parit jouluostokset ja jäin odottelemaan Henskun työvuoron päättymistä ja pääsin Jumbosta Henskun kyydillä kotiin.

Sunnuntain kehäarpajaisissa tuomari Mikael Tranholmilla oli käytössään koko väripaletti. Löytyi punaista, sinistä, keltaista ja vihreää nauhaa. Nuorille uroksille tuli koosta vihreääkin nauhaa ja valioissa siirryttiin pykälää vaaleampaan väriin eli keltaiseen, kun tuli miehekkäitä koiran kokoisia uroksia kehään. Veikolle näissä väriarpajaisissa h eli hyvä eli keltainen nauha. Eipäs sitäkään väriä ole ennen meille tullut, kun vanhaan hyvään aikaan hootkin olivat sinisiä. Päivän ROP oli Ronja (Cavalriina's Ronja Ragazzi) ja VSP BA Delfinus Dis. Junnuvoittajaksi leivottiin Adya (pn2, sert). Tuomari arvosteli perusteellisen hitaasti ja taisi kehä päättyä vasta neljän jälkeen. En muista koskaan olleeni näin myöhään vielä rotukehässä, kun isot kehät Messarissa jo pyörivät. Molempina päivinä tuli tehtyä hyödyllisiä ostoksia mm. puolen vuoden nappulat Veikolle (Golden Eagle Duck with Oatmeal, G E Lamb & Rice, G E Salmon and Oatmeal) sekä muutamaa muutakin herkkua. Tavattiin myös käytävällä pikaisesti Tessu ja Jaana ja molemmille Veiko jakoi suukkoja ja hännänheilutuksia runsain mitoin. Mukava oli tavata taas tuttuja ja ehkä se onkin näyttelyissä käymisen paras puoli, kun porukkaa asuu ympäri maata eikä muuten ehkä näkisikään. Nyt on hyvä laskeutua joulun odotukseen ja suunnitella ensi vuoden näyttely- ja kisailukuvioita.

Kiitos Suvi kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti