sunnuntai 4. elokuuta 2013

FI AVA

Tänään olivat Purinalla Citybelgien agilitykisat. Hilary jäi kotiin isännän kanssa ja pitikin isännän aktiivisena touhuillaan koko päivän. Olivat olleet mm. takapihalla yhdessä ja yhtäkkiä oli isäntä huomannut, että terassin alle on kovaa vauhtia kaivautumassa yksi pieni pentunen. Vain takajalat ja häntä oli enää näkyvissä! Isäntä laittoi ison kiven kolon päälle, ennen kuin ehdimme sen täyttää paremmin. Hilary suunntui siitä ja nappasi isännän shortsin lahkeeseen kiinni, kun huomasi kuka oli laittanut kiven HÄNEN kuoppansa päälle! Isäntää ei silloin ihan hirveästi naurattanut, myöhämmin toki enemmän.

Purinan ulkokentällä oli törkeän kuumaa, oli ihan hellekisat. Radat oli tehnyt Jari Tienhaara ja niiden suoritusta valvoi villasukkaan kutoen Minna Räsänen. Vaikka oli pitkä päivä (kisat perinteisesti mini-medi-maksi) ja oli kuumaa koko ajan oli Veikon vauhti koko päivän hienoa, nesteytys ja viilennykset letkun alla ja muut lämmittelyt/jäähdyttelyt toimivat siis hienosti. Eikä Veiko yhtään sikaillut vaikka oli ensimmäistä kertaa kisaamassa pennun tulon jälkeen. Olisi voinut näyttää yhtä hyvin ohjaajalle mitä mieltä on pennusta ja siitä, että se asuu meillä.

Ensimmäiseltä radalta tuli jo ensimmäinen nollatulos, joka oli samalla myös voittonolla + SERT-A (1/16)! Tämähän tarjoitti myös sitä, että Veikosta tuli tämän myötä FI AVA eli agilityvalio! Wuhuu! Super Henrika ja Super Veiko! Tämän tittelin arvostan itse kyllä korkeammalle, kuin mitä muotovalion arvoa, sillä tämän eteen on tehty huomattavasti enemmän töitä. Muotovalion tulee osata seistä nätisti ja juosta ympyrää vastapäivään ja antaa olla kopeloitavana sekä lattialla että pöydällä - näin karrikoidusti ja erittäin pelkistäen. Minä osaan opettaa tämän käytöksen/toiminnan, mutta että pitäisi vielä ohjaajan osata juosta ja ohjata koiraa esteille oikeassa järjestyksessä meneekin minulta sitten ohitse. Vaikka parempi, ettei sano etten koskaan menisi radalle... eihän meidän pitänyt kuin vähän harrastaa agilityä ja jonkun verran käydä muutamassa näyttelyssä.

A-agilityrata

B-agilityrata

C-hyppyrata

Toiselta radalta tuli harmillinen esteen ohittaminen, kun loppuosan yksi hyppy ei ollutkaan Veikon mielestä matkan varrella.

Hyppärille lähdettiin aikataulusta jo tunnin myöhässä ja enää ei jaksanut istua auringossa vaan oli pakko siirtyä varjoon odottamaan. Onneksi Purinalla oli käytössä sisätiloissa letkusuihku koirille, kiitos HAU! Veiko ei tosin arvostanut suihkuttelua, mutta oli kyllä helpottunut kun olo oli viileämpi. Palkinnoiksi saimme taas tuttua Purina Onea x 2, 2 x puruluu, 1 x namipussi ja 100% ja 50% lahjakortit sekä 2 x narulelut. Jari Tienhaara totesikin hyppärin palkintojen jaossa, että oranssivalkoisesta narulelusta olisi Petteri Kerminenkin ollut iloinen. Onneksi oranssi sopii meillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti