lauantai 14. syyskuuta 2013

KOOHO pentupäivä 2013

Lähdin tänään Korkeavireen hallille Hilaryn kanssa, tiedossa oli Suomen Kooikerhondje ry:n pentupäivä, jonne osallistui peräti 31 pentua!

Ohjemapisteitä oli 4 erilaista ja kaikissa pisteissä oli aikaa koko ryhmälle puoli tuntia. Meidän ryhmässä koohottivat Hilary, Prinka ja Weera.

Päivän ohjelma:
klo 10-11 vanhat pennut koulutuksessa
klo 11-12 nuoret pennut koulutuksessa
klo 12-13 vanhat pennut koulutuksessa
klo 13-14 nuoret pennut koulutuksessa

Koulutuksiin kuuluu pienryhmissä( 3-4 koiraa) kahdessa pisteessä agilityn alkeita, arkitottelevaisuutta ja ns. näyttelykoulutusta (koiria mitataan, opetetaan vieraan ihmisen käsittelyyn yms. Tämä on hyödyllistä, vaikka ette olisi koskaan menossa näyttelyihin) Kouluttajina toimivat hallituksen jäsenet Sanna Pyykkönen ja Kristiina Oksa (agility), Taina Lempiäinen (näyttelykoulutus) ja Tanja Kortelainen (arkitottelevaisuus). Kun omalla pennullanne on lepotunti, kannattaa koirien antaa levätä ja/tai leikkiä muiden pentujen kanssa.

VANHAT PENNUT (JEDI,KIRPPU,RUUDOLF,KOSSI,MIMMI,EGO,JINA,EEVI,ILO,BENSON,LILLAN,IITA,NEVE, MILA,MATTI JA TARA)

NUORET PENNUT
WEERA,MANDI,TRUFFE,MISA,MILO,LONA,ASTA,CLEO,ODE,IIRIS,NEKKU,RIO,MYRTTI,PRINKA,HILARY)

Ensimmäisessä Sanna agipisteessä Hilary kokeili mustasta putkesta eri vaihtoehtoja: lyhyt putki, suora putki ja vähän mutkalla oleva putki. Vahingossa pallon kanssa tehtiin myös yhden palan pituus ja speed bumpin yli loikattiin kerran. A:sta tehtiin osan matkaan ylösnousua. Tainan arkitokossa oli luoksepäästävyys, pujottelua kavereiden ohitse, luoksetuloa ja kävelyä häiriössä. Luopumista treenattiin myös lopuksi Liisan ohjeiden mukaan.

Tauoilla ja välilla oppituntien keskelläkin kävimme ulkona pissalla ja ainakin Hilary oli pätevä harjoittelija tämänkin suhteen, heti kun kävi pissalla pääsi takaisin treenaamaan. Ensimmäisen tunnin treenien jälkeen Hilary otti päiväunet häkissä eli osaa hienosti rauhoittua myös kesken treenipäivän, tämä on hyvä tulevaisuuden reissuja ajatellen.

Toisessa agipisteessa opasti Krisse ja Hilary kokeili matalan vauvapuomin jonka lopussa oli kasa nameja, noms!Tainan näyttelypisteessä harjoittelimme seisomista, hampaiden katsomista, pöydällä pönöttämistä ja mittaamista. Hilary oli jo niin väsynyt, että kaikki sujui tosi mallikkaasti, koko ajan oli 4 tassua lattialla eikä pöydällä ollut mitään ongelmia. Mittaus antoin tulokseksi n. 35 cm.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti