keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mitäs me barffaajat


100 % luonnollinen koiranruokaa - MUSH
Veiko on aina syönyt hyvin, eikä onneksi mitään allergioita ole ilmennyt. Veikon ollessa nuori koira kokeilin ensimmäisiä kertoja ns. raakaruokia ja ahneen koiran kanssa se jäi silloin vähemmälle. Muutama vuosi sitten tutustuin tarkemmin Murern Murkinan valikoimiin ja raakaruuan osuus on lisääntynytkin tämän jälkeen huomattavasti. Vielä kesän loppuun asti Veiko oli perheen ainoa nelitassuinen, joka söi raakaruokaa. Ongelmalliseksi koin silloin suuret 500g annoskoot, sillä yhden koiran osa-aikaisessa barffauksessa tuntui aina pötköt jotenkin liian isoilta. Veikon kanssa ollaan tällä hetkellä noin 50% /50% raakaruuan ja nappulan kanssa. Erityisesti reissuilla nappulat ovat olleet kyllä kätevämpiä, vaikka kotimaassa olen kyllä kuljettanut raakapötköjä pakasteena mukanakin.
Kesän lopussa tutustuin Mushin 'palleroihin' joita on tosi näppärä lisätä nappulan lisukkeeksi ja tässä parasta onkin se annoskoko!
Hilary pentu, nyt 4 kk on saanut raakaruokaa, jos ei nyt säännöllisesti niin huomattavasti enemmän, kuin isoveli Veiko aikoinaan. Hilary oli melkoisen nirso tullessaan meille ja muutaman aikaa Hilary olikin kokoaikabarffaaja, kun se maistui niin paljon paremmin mitä nappularuoka. Jotenkin pennun kasvattaminen vain barffilla tuntui haasteelliselta, niin nytkin Hilary nauttii Mushin pentupalleroita oman ruokansa lisänä ja ne häviävät kupista aina ensimmäisenä. Kooikerit eivät ole niin isoja syömäreitä, etteikö näillä pienemmillä annoksilla hyvin pärjäisi, eikä siinä kyllä konkurssia pääse tekemään. Hilary ei ole vielä kokeillut siipiä tms. isoja raakaruokia vaan on syönyt erilaisia juuri pennuille suunnattuja barfsekoituksia, joista juuri Mushin kasvaville koirille suunnattu. Alla onkin tiedot Hilaryn pentupalleroista.
MUSH B.A.R.F. Vaisto® -ateriamme sisältävät lihaa, luita ja sisäelimiä kolmesta eri eläimestä, ja ne soveltuvat kaikille koiraroduille. PUPPY FORMULA -merkinnällä varustetut tuotteet on kehitetty koiranpennuille, joiden korkeuskasvu on vielä kesken. Tuotteissa on hiukan enemmän luuta, jonka sisältämät ravinteet auttavat vahvan luuston kasvussa. Tuotteissa on myös paljon kasviksia, jottei uloste muutu liian kovaksi, ja koira pysyy hoikkana kasvaessaan vielä korkeutta. Näiden lisäksi tuotteissa on lihaa, sisäelimiä ja öljyjä, joista pentu saa tarvitsemansa proteiinit, vitamiinit, rasvahapot ja muut ravinteet. PUPPY FORMULAa tulisi käyttää niin kauan kuin koiranpentu kasvaa korkeutta. Tämän jälkeen on aika siirtyä muihin Vaisto-tuotteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti