torstai 2. lokakuuta 2014

Amsterdam


Lentokentällä

Isännän omat kärryt

02.10.2014 torstaina lähdettiin isännän kanssa 4. päivän kaupunkilomalle Amsterdamiin. Koko reissua ajan oli mitä mainioin sää (+20-24) ja aurinko paistoi ja terasseilla tarkeni. Lauantaina myöhään illalla tuli rankka ukkoskuurojo, mutta me kuulimme sateen ropinan hotellihuoneesta.

Torstaina ostimme Amsterdam -kortit (72h), joilla sai liikkua julkisilla eli meidän tapauksessamme ratikalla rajattomasti. Isännän merkkipäivän kunniaksi ensimmäinen turistikohde oli Heinekenin panimo. Liikuimme keskustan alueella sekä jalkaisin että ratikalla ja pysähdyimme aina tarpeen mukaan. Illalla menimme syömään indonesialaisen ravintolaan ristaafelin eli 24 ruokalajin menun.

Riistaafel eli indonesialaisia herkkuja

03.10.2014 perjantaina pyörähdimme päärautatieasemalla ja kävimme kaupoissa ja illalla thaimaalaisessa ravintolassa. Jälkiruuan saimmekin toisaalla. Kävimme myös Albert Curupin torilla, jossa oli useita myyntikojuja ja herkkuja. Maistelimme minipannukkuja ja ranskalaisia perunoita, vohveleita yms. Torilla oli myynnissä tuoretta kalaa, äyriäisiä, juustoja, vaatteita, kukkia, herkkuja ja sitä sun tätä. Myöhemmin neuvoimmekin monelle turistille miten sinne pääsee.

Pannarit

Amsterdam <3

04.10.2014 lauantaina kävimme aamupalalla kahvilassa ja 1,5 tunnin jokiristeilyllä ja vietimme muuten aikaa kaupungilla. Illalla meidän jo ollessa hotellilla, alkoi rankka sade. Illastimme italialaisessa ravintolassa.

Hotellin edessä olevat jättikokoiset puukengät

05.102014 sunnuntaina luovutimme huoneen ja jätimme laukut hotellille. Aamupala nautittiin McDonaldsilla. Menimme vielä voimassa olevilla Amstedam -korteillame museoalueella ja Rijksmuseoon. Meidän onneksemme siellä ei ollut juurikaan jonoja. Kävelimme halki 1600-1700 Rembrandtin ja Vermeerin taulujen ja löysimme useita tauluja, joissa oli kooikereitten esikoiria. Yritimme ostaa myymälästä näitä 'tauluja' mutta ne eivät kuulu niihin tunnetuimpiin, joten meidän piti tyytyä postikortteihin. Ostimme myös edellisten Amsterdamin matkojen muistoksi Van Goghin sateenvarjoja.

Päivällä napostelemaan vielä hodareita ja minipannukkuja ja viimeinen hollantilainen siiderikin tuli juotua. Saimme saman taksin noutamaan meidät hotellilta, joka meidät oli sinne tuonut kentältä. Ystävällinen kuski ja halvempi kyyti, kuin mitä hotelli tarjosi. Menimme kentälle onneksi ajoissa, sillä turvatarkastukseen oli jäätävät jonot. Pieniä ostoksia tehtiin vielä kentältä.

Amsterdam <3

Amsterdam <3

Amsterdam <3

Suklaanouseea

Juustokakkua

Amsterdam <3

Arxhoek'n juustokauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti