sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Crufts 5. - 8.3.2015

04.03.2015 keskiviikkona lähdimme anopin ja appiukon sponsoroimalle 50-vuotismatkalleni kohti Crufts'n koiranäyttelyä. Isäntä pääsi omalla viisikymppismatkallaan aikoinaan Roomaan (tykkää rooman historiasta yms.), mutta oman kiinnostukseni mukaan matkakohteeksi valikoitui Crufts. Mietimme kyllä myös koirien ilmoittamista reissuun mukaan, mutta erinäisten sattumusten takia lähdimme matkaan vain kahdestaan. Super dogsitterinä toimi matkan aina ihana isosisko, joka piti Veikosta ja Hilarystä hyvää huolta. Ilman loistavaa koiranhoitajaa, en olisi reissuun lähtenyt. Kiitos!


SAS Plus:n lentokoneruokaa
(salaatti, paahtopaistia ja piparjuuritahnaa,katkaraputuulihattu ja muffinssi täytteellä ja lämpimät sämpylät)

Menomatkan teimme Helsingistä Kööpenhaminan (15:55 - 16:40) kautta vaihtaen ja Birminghamiin (17:35 - 18:35) tulimme illalla kuuden jälkeen. Hotellimme Holiday Inn Express Birmingham–South A45, oli noin lentokentän ja Birminghamin puolessa välissä, vilkkaan sisääntuloväylän varressa. Hotelli oli todella siisti, ilmastointi toimi moitteetta ja ainut miinus tuli hotellin melko vaatimattomasta aamupalasta. Paahtoleipää, marmeladia, croisant, munakokkelia ja papuja ja makkaraa, mutta ei leikkeleitä tai mitään vihanneksia. Muroja, mehua ja kahvia koneesta, ne oli ihan perussettiä.

Hotelli

05.03.2015 torstaina oli Crufts - Gundog Group eli noutajat ja muut spanielit, joilla on taipumuskoe tai vastaava suoritettava ennen valioitumistaan. Kooikerit on viime vuonna siirretty pois tästä ryhmästä Utility -ryhmään, koska siltä ei vaadita koetulosta. Paikallisten puheista ymmärsin, että siirto ei ollut mitenkään mieluisa. Labbiksia ja kultaisa noutajiakin oli molempia yli 500 kpl eli niitä vilisi suorastaa silmissä näitä noutajia. Crufts pidetään NEC Exhibition Centerissä ja sen viidessä hallissa. Jokaiselta rodusta oli rotuständi ja kävin joka päivä tapaamassa paikallisia kooikerihmisiä.

Rally 
Neljän päivän ranneke Cruftsiin - lahja The Kennel Clubilta
Arena
Hauska huomata monia fb-tuttuja ja jutella ihan livenä heidän kanssaan. Rotua esittelemässä olevat koirat olivat todella sosiaalisia ihmisä kohtaan. Torstaina kiersimme myyntipisteistä ja niitähän riitti kaikille neljälle päivälle (ostosintoa rajoitti vain lentokoneeseen pakattavan matkatavaran määrä). Crufts on koiranäyttelyn lisäksi isot koira aiheisten tavaroiden markkinat ja hetken jopa tuntui siltä, että myyntipisteistä runsaus meni itse koirien edelle. Olin kuvitellut ostavani laadukkaita nahkatuotteita, mutta niiden osalta tarjonta oli ihan surkeaa. Suomalaiset nahkahihnat ja pannat (mm. Irene Vinhan tekemät) ovat kyllä hyviä, KeHu:ista nyt puhmattakaan. Myynnissä oli mm. shampoot, trimmaustuotteet, koirien vaatteet, pedit, häkit, taulut, korut, vessanpöntön kannet rotukuvilla, vaatteet, kengät ja laukut sekä ruokaa ja herkkuja. Pedit ja peitot olivat mielestäni edullisia ja hinnat kohdallaan. Jostain syystä en lämmennyt Svarovskin kristalleilla koristeltuihin pantoihin ja hihnoihin - ihan liian bling bling.

Rotuständi
06.03.2015 perjantaina oli vuorossa Working ja Pastoral Groupit. Seurasin Areenalla useita agilitykilpailuja, flybalia, koiratanssia, junior handleria sekä erilaisia näytöksiä. Showt olivat hyvin juonnettuja ja näyttäviä. Mukaan taisi tarttuva pari pientä peittoa.

Merlin on Vesperin veli (... ja Vesper on Peppen 'pikkuveli')
07.03.2015 lauantaina olivat vuorossa Terrier ja Houd Groupit. Isäntä halusi käydä Birminghamin keskustassa ja olikin siellä koko päivän. Keskusta oli nuhruinen enkä kuulemma menettänyt mitään, kun en sinne menyt, ehkä kesällä se olisi mukavampi paikka kävellä ja katsella maisemia, nyt on vielä talven jälkeen kovin likaista. Itse seurasin kansainvälisen agilityn kutsukilpailun hyppärin ja agiradan sekä finaalin. Jenny Damm Ruotsista oli kyllä hieno nähdä livenä ja oli tosi taitavaa menoa. Jenny voitti molemmat karsintaradat, mutta hyllytti finaalin. Kansainvälinen koiratanssikilpailu oli myös upeaa katsottavaa. Illalla haimme hotellin vieressä olevasta intialaisesta ruokaa, ei ollut mikään kulinarismin helmi, mutta kyllä sitä nyt sen verran söi, että nälkä lähti.

Hotellin lähin pubi, jonne respa kielsi menemästä, no me ehdittiin jo käydä...

08.03.2015 sunnuntaina olivat vuorossa Toy & Utility Groupit. Kooikereita oli ilmoitettu 36 mutta kaikki eivät tulleet paikalle. Näin myös Annen kasvatin Lewis'n (Oorbellen Lewis at Unosta). Lewis oli avoin ja iloinen, hyvät värit omaava nuori kooikeruros. Suomessa asuvista kooikereista Vili oli se mitä Lewis eniten muistutti runsaalla lainehtivalla turkillaan ja olemuksellaan. Kehässä muutamat koirat pakittivat, mutta valtaosa antoi tutkia itsensä hyvin. Tuomari Mr F. Kane tutki koirat maassa, koska Utility Groupin koirat tutkitaan maassa ja Cruftsissa tutkitaan siis kooikerit myös lattialla. Pöytiä kuulemma näkee muissa näyttelyissä, jolloin voi itse valita pöydän ja maassa tutkimisen väliltä. Urosten paras eli res BOBoli veteraani Loki (Maximillian Alfie of Gladsheim s. 12.06.2007), jolla oli jo kuudes Best male Cruftsissa. Narttujen paras oli ruotsalainen Dazzle (Qunacks Favor Noble Noisette), joka oli myös rotunsa paras (BOB). Onnea Femke!

Lewis
Kooikereitten kehän jälkeen jäimme katsomaan ryhmäkehät ja Best In Shown. Kyllä ne britit osaavat shown tehdä ja juontaa, wau!

BIS oli skotti ja res-BIS oli sileäkarvainen noutaja

09.03.2015 maanantaina lähdimme jo aamulla hotellilta ja ensimmäinen lentomme oli välillä Birmingham - Frankfurt (09:00 - 11.40). Frankfurtin lentokenttä oli jättiläinen, jossa todella kesti löytää se seuraava portti eikä kahden tunnin vaihtoaika ollut yhtään liikaa. Frankfurtista lensimme Helsinkiin (13:20- 16:45) ja ennen kuutta jälkeen olimmekin jo kotona. Koirat olivat erittäin iloisia meidät nähdessämme ja kaikki oli sujunut koiranhoitajallakin oikein hyvin. Muutama pieni ostos tuli tehtyä. Kuvia löytyy lisää galleriasta.

Crufts tikkitakki, hihna, kynä yms., kalaherkkuja, nameja ja orannsit naksuttimet (voiko tärkeämpiä ostoksia enää olla!)

Hidasruokakuppi, peittoja 2 kpl, iso peitto ja kalaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti