keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Niinun 1. kerta

Hilary on päässyt Niina-Liina Linnan agilityn alkeiskurssille, joka pidetään Niinun Univet Areenalla. Kurssilla on vain 5 pentua ja jännitimme ihan viimeiseen saakka, mahdummeko me mukaan vaiko emme. Ensimmäisellä kerralla tehtiin harjoituksia kahdessa pisteessä ja jatkossakin tulee aina olemaan useampi treenattava asia. Kouluttajina kurssilla on Niina-Liina Linna sekä Liisa Summanen. Ainut miinus tässä kurssissa on sen aikainen alkamisaika (klo 15.45) mutta mitä sitä ei rakkaan harrastuksensa vuoksi tekisikään. Onneksi liukuma alkaa klo 15.

Liisan pisteessä harjoiteltiin luopumista. Nami käteen, nyrkki kiinni/auki. Jos haluaa namin ilman rauhoittumista (yrittää ottaa, suljetaan nyrkki). Namin saa, kun koira luopuu siitä peruuttamalla tai muuten rauhoittumalla, pitää muistaa mikä on meillä vaatimustaso. Hilary olisi ottanut namin suoraan, eikä malttanut istua, tarjosi maahan menoa. Hilary tahtoisi avata nyrkin tassulla läpsimällä.

Lisäksi harjoiteltiin tassukosketusta kosketusalustalle ja tämä oli Hilarylle tuttu juttu. Onnistui.

Niinun pisteessä harjoiteltiin suoraa putkea (oranssi). Koiralle katse suoraan eteenpäin, ei ohjaajaan -> vapautus putkeen. Eli kun koira katsoo putkeen, lähetä ja vasta sitten itse liikkeelle. Palkkaaja on putken jälkeen, joko namin tai lelun kanssa. Odotetaan, että koira tarjoaa itse!







































 




























































































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti