keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Niinun 3. kerta

Pääsin tuuraamaan ohjaajaa Hilaryn agilityn alkeiskurssille Niinulle. Ohjaajan opiskelu vaati pakollista läsnäoloa ja Hilary toisaalta vaati aivoilleen tekemistä, kun ei pakkasten takia olla tehty niin pitkiä lenkkejä.

Liisan pisteessä oli vastakkain kaksi U-putkea ja puolessavälissä hyppy, jossa bumper maassa. Ensin keilattiin koira U-putken oikeaan päähän ja tarkoituksena oli lähettää koira putkeen mahdollisimman kaukaa, palkkaus heti putken jälkeen narullisella reikäpallolla. Hilary haki hyvin putken ja irtosi hienosti! Itsenäistä putkeen irtoamista tulee vielä harjoitella lisää. Muista antaa koiran tarjota itse! Hilary lukee ohjaajan liikettä!

Hilary istumaan hypyn taakse (ohjaaja hypyn vasemmalle puolelle) ja hypyn jälkeen U-putken vasempaan päähän (ohjaus oikealla kädellä putkeen), tule koiraa vastaan putken jälkeen (ohjaus oikeaan käteen). Hilary tuli hyvin hyppyä kohden, eikä sitä tarvitse hakea putken suulta asti. Putkesta hypyllä ja ohjaus U-putken oikeaan päähän + palkkaus narullisella reikäpallolla. Hilary haki jo ennen hyppyä putkeen (katse!) ja sille tulee kertoa jo ennen hyppyä, että seuraava este on putki. Hilary oli eri pätevä ja minäkin suoriuduin tehtävästä hyvin.

Pienen tauon jälkeen Niinun pisteessä harjoiteltiin takanaleikkausta. Lelu oikean puolen siivekkeen taakse ja ohjaaja koiran viereen vasemmalle. Koira lähetetään eteenpäin ja se kääntyy lelua kohden ja ohjaaja liikkuu ja leikkaa koiran takaa. Hilary tykkäsi kanilelusta ja palkkautui sillä hyvin. Niinu sanoikin, ettei tuota lelua ole vielä nähty :) Hilary myös kääntyi siivekkeen takana tosi tiukasti. Toisessa harjoituksessa ykköspalkka oli edelleen siivekkeen takana, mutta takanaleikkauksen jälkeen ohjaaja lähtee juoksemaan poispäin siivekkeistä ja palkkaa koiran kakkospalkalla - nyt siis narullisella reikäpallolla. Hilary otti ykköspalkan, mutta kiihdytti ohjaajan perään kakkospalkalle. Sama harjoitus toistettiin myös laittamalla ykköspalkka vasemman siivekkeen taakse, ohjaajalla kakkospalkka oikeaan käteen (ensimmäisessä oikealle kääntämisessä kakkospalkka vasempaan käteen).

Hilary palkkautui sekä ykköspalkkana olleella kanilelulla että narullisella reikäpallolla. Välillä otettiin nami, kun jäätiin paikalleen istumaan ja odottamaan lähtökäskyä. Niinu sanoikin, että tehän ette tarvitse kiinnipitäjää, kun koira pysyy paikallaan ihan itse. Hyvä Hillopullanen!

Olin kotiin tullessani tosi tyytyväinen meidän kahden treeneihin ja iloitsin olleeni agilitytreeneissä. Henrika totesikin tyynesti, että "Sun agilitys olikin sitten siinä."

Tämän pidemmälle en tule agilityssä enää koskaan kait pääsemään. I'm in heaven!

No, onneksi illalla pääsin vielä Veikon kanssa rally-tokoilemaan. Veiko oli kuin sananmukaisesti lentoon lähdössä. Lähdemme huomenna Wieniin ja Veiko meni alkuillasta matkalaukkuun nukkumaan, kun tajusi että nyt pakataan. Ensimmäiset 10 kylttiä meni kaahailusta, mutta sen jälkeen Veikokin sai työskentelymoodin päälle ja lopuksi tehtiin kaunistakin rataa. Vähänkö me oltiin hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti