sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Wien

Lähdimme isännän kanssa 4 päivän kaupunkilomalle Wieniin, Itävaltaan. Isosisko tuli ohjaajan avuksi koirien kanssa, kun Helsingissä oli samaan aikaan paukkupakkaset ja lenkit oli pakko pitää lyhyinä. Temppuja oli kuulemma tehty ja koiria viihdytetty.


23.01.2014 torstaina lähdimme matkaan. Olimme perillä jo ennen kymmentä ja matkasimme hotelli Marc Aurel taksilla. Hotelli sijaitsi Wienin vanhan kaupungin reunalla(Innere Stadt), kävelymatka kaikkialle. Jätimme laukut hotellille ja lähdimme kävelemään kohti keskustaa. Söimme wieninleikkeet, jotka olivat aivan taivaallisen hyvät.

Stephansdom

Wieninleike



24.01.2014 perjantaina kävimme ostoksilla metrolla parissakin eri kaupunginosassa ja löysimme sattumalta kauppakeskuksen nimeltään Millenium City. Illalla lähdimme ratikka-ajelulle ja päädyimme paikalliseen jäätapahtumaan "Eistraum". Puistossa oli luisteluratoja ja erilaisia myyntikojuja. Kun olimme palaamassa takaisin hotellille, huomasimme, että raitiovaunut eivät enää kulkeneet ja syynä oli demonstration eli mielenosoitus. Ainut vaihtoehto oli siis kävellä hotellille. Samalla etsimme ruokapaikkaa ja vanhan kaupungin laidalla oli sekä mellakka-aitoja että mellakkapoliiseja joka kadunkulmassa. Näimme mielenosoituskulkueen (Wienissä tanssii tänä iltana Euroopan nuori äärioikeisto), joka ampui raketteja ja piti reilua ääntä. Siinä kohden tuli kiire siirtyä niin sanotusti takavasempaan. Päädyimme kellariravintolaan syömään. Ikinä en ole nähnyt niin paljon poliiseja ja hieman tuli orpo olo, kun kulkue lähestyi ja poliisit laittavat mellakkakypärät päähänsä ja kilvet eteen ja itse kävelet siinä suojattomana...


Crepes
Koirakyltti, kerää tai maksa...
Viiniä Wienissä

25.01.2014 lauantaina lähdimme metrolla katsomaan Schonbrunnin linnaa, jossa Sissi keisarinna aikanaan asui. Teimme palatsissa vain puolikkaan kierroksen (25 huonetta), Grande tour olisi ollut 50 huoneen mittainen. Hulppeaa oli ollut elämä tuolloin.


Kaiserscmarrn









26.01.2014 sunnuntaina oli illalla lähtö kotiin ja pakkasimme laukut aamupalan jälkeen ja jätimme ne hotellille. Kävimme kiertämässä Hoffburgin palatsin alueen, melkein pääsimme espanjalaiseen ratsastuskouluun ja saimme sen sacherkakunkin. Mozarthaus Vienna -museossa käytiin, pienoinen pettymys.


Matkailu avartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti