lauantai 9. toukokuuta 2020

Unnan 2. viikko

Lauantai 02.05.2020
Kaksi rotuun tutustujaa tavattiin Tikkurilan parkkipaikalla. He eivät olleet nähneet rotua aikaisemmin ja olivat kiinnostuneita. Hilary ja Unna leikkivät myös ulkona parkkipaikalla ja Unna tykkäsi huoparinkula Ku-Hu lelusta. Sisällä leikkivät uudelleen, juoksuleikkejä ehkä pitää vähän rajoittaa.

Iltapäivästä Unnalla oli uudet ulkoleikit Simin kanssa ja nyt osattiin jo juosta ja painia yhdessä! Unna jahtasi myös jotain aitoa kaninkarvalelua ja se olikin ollut tosi i-ha-naa. Kotona Puistolassa Veiko ryhtyi leikkimään Unnan löytämillä leluilla mm. nännikumilla, johon ei ole koskaan koskenut, mutta nyt aloitti sen kanssa leikkimisen. Kaikkea se vanhuus teettääkin! Nyt Veiko nukkuu Unnalle ostetussa pedissä, koska Unna tykkäsi erityisesti Veikon pedistä. Pitihän sillekin ostaa samanlainen.

Sunnuntai 03.05.2020
Unna pääsi pentutreffeille, jossa oli mukana yhteensä 13 pentua (auskel 1, volpin 2, shelam 8, kesvil 1 ja koohon 1). Aivan mahtavaa sosiaalistamista toisiin pentuihin ja ihmisiin. Täytyykin muistaa ottaa spesiaalinamit käyttöön ulkona, broilerin sydämen vetovoiman olinkin jo unohtanut.
Iltapäivästä käytiin vielä isonveljen ja kihlatun luona, tavattiin heidät ensin ulkona ja sitten mentiin sisälle. Otimme omat kompostiaidat mukaan, koska asunnossa on jyrkät portaat eteisestä itse asuntoon. Hilary ja Unna ottivat vastaan nameja ja rapsutuksia, leikkivätkin hetken keskenään ja lopuksi molemmat kävivät nukkumaan, kun totesivat, ettei enempää ruokaa ja herkkuja ole tarjolla. Matkalla autolle Unna kävi moikkaamassa itse ihan tuntemattoman miehen.

Veiko lähti Tiksiin etätöihin pariksi päiväksi, itselläni on vielä maanantaina vapaata, joten H+U voiva t olla meillä pihalla ja häiritsevät vähemmän skype-palavereita. Vikalle iltalenkille tein rohkean ratkaisun ja otin Unna osin kainalokyytiin ja osan matkaa kävellen mukaan, kahden taluttajan kanssa olisi ollut ok, mutta oli meillä hyviäkin pätkiä. Iltavillit vielä takapihalla. Unna sammui yöunilleen uuteen petiin klo 22.

Maanantai 04.05.2020
Maanantain oltiin kotona ja iltapäivällä ajettiin Lahteen Mäntsälän Leipomo Lähimmäisen kautta tapaamaan Marle-siskoa. Unna ja Marle tunsivat heti toisensa ja saivat hyvät leikit aikaiseksi. Marlen Yonna-parsoni-isosisko oli ensin kovin jännittävä, mutta Unna teki reippaasti tuttavuutta. Lopuksi katseltiin Launeen skeittiparkin poikia, jotka lautailivat äänekkäästi. Paluumatkalla oli takakontissa ihan hiljaista. Illalla kuuntelin 'Koiran oppiminen tarjoamisen kautta' -nettiluennon.
Tiistai 05.05.2020
Kartion kiertoa ulkona ohjaajan kanssa. ??

Keskiviikko 06.05.2020
Kotoilua. ??

Torstai 07.05.2020
Käytiin tutustumassa rotutoveri Wendyyn, joka on hollantilaista alkuperää. Pelto oli aika haastava maasto Unnalle, ensin vähän pörhisteltiin ja lopuksi saatiin vähän saatiin leikkiä aikaiseksi. Piipahdettiin Murren Murkinassa, joka oli yksin vähän jännä paikka.Perjantai 08.05.2020
Unna kävi päivällä Tikkurilan juna-asemalla leikkimässä eikä ohi kulkevat junat haitanneet. Illalla Hilary ja Unna tulivat Puistolaan. Käytiin tapaamassa Saara ja saatiin Helvin valjaat Unnalle. Saara ei jännittänyt, koska Saaralla oli herkkua eli kanaa. Tämän jälkeen käytiin Hööksissä ja Murren Murkinassa Tammistossa. Hööksin myyjä tuoksui Unnan mielestä hyvältä (hevoselta kenties...). Murressa hengailtiin vaan eikä paikalla ollut pelottavia isoja koiriakaan. Ostettiin Hööksiltä Veikolle uusi nahkahihna, vanha siirtyy ohuena ja pehmeänä Unnalle.

Unna & partamies
Helvin valjaitten sovitusta kana-palkalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti