torstai 2. kesäkuuta 2011

Kaikkein paskin päivä ikinä!

Olin eilen menossa Veikon kanssa tokokurssille Ojankoon. Olimme paikalla sopivasti ennen kuutta ja ajattelin pissattaa Veikon ennen tuntia. Kävelimme Ojangon kentän vasenta laitaa missä autoja on parkissa rivissä ja niissä lähes kaikissa koiria. Olimme menossa ohittamaan autoa joka oli vasemmalla parkissa, auton takakontin reunalla istui nainen, jolla oli autossa beagleuros (hoitokoira ja flexillä kiinni) sekä oma rotikkauros irti takakontissa ja auton edessä makasi naisen musta sekarotuinen narttu. Lähdin ohittamaan autoa oikealta reilulla etäisyydellä ja Veiko oli oikealla puolellani. Sekunnissa beagle sikosi autosta rotikka seuranaan suoraan Veikon niskaan.

Tilanne oli ohi muutamassa sekunnissa. Tämän kaltaisia ohituksia tehdään useita joka päivä treenikenttien ja kisojen yhteydessä, ihan normi tilanteita meille joka ikiselle. Koirat saatiin aika nopeasti irti toisistaan ja lähdin paniikissa olevan Veikon kanssa takaisin omalle autolle ja nainen keräsi koiransa omaan autoon. Sain hänen yhteystietonsa ja toko-opekin oli siinä auttamassa, kun Veiko hyppäsi suoraan auton takakonttiin häkin viereen pieneen nurkkaan, kun en ehtinyt avata sille  häkin ovea. Lähdin ajamaan suoraan kohti Viikkiä soitettuani ensin Henrikalle. Henrika tuli perästä taxilla Viikkiin mukanaan mm. puhtaita pyyhkeitä.

Veiko sai puremat sekä oikean etujalan taakse, että vasemman takajalan eteen vatsaan ja nivusiin.  Viikissä Veiko oli pakko rauhoittaa tutkimusten ajaksi ja kahteen isoimpaan puremaan laitettiin dreeniletkut. Yksi siis oikean etujalan takana ja toinen vasemmalla nivusissa pippelin vieressä. Veikon mentyä hoidettavaksi kehoitti eläinlääkäri minua menemään itse lääkäriin.

Jatkoimme Henrikan kanssa Dextran päivystykseen ja jos olisin tiennyt millaista siellä on, niin olisin mennyt Töölön Mehiläiseen. Henrika ehti juuri Munkkivuoren ostarin K-kauppaan ostamaan jätskiä ja juotavaa, kun ei maanantaisen nielu-ja kitarisaleikkauksen takia voi syödä vielä muuta. Henskulta oli tietenkin unohtunut omat kipulääkkeet kotiin, kun lähti tulemaan kohti Viikkiä (vain tietynmallinen pieni kipulääke menee kurkusta läpi). Loppuillasta Henrika lopetti puhumisen, kun se sattui liikaa, mutta oli hienosti Veikon tukena. Olen ylpeä Henskusta, joka omia kipujaan kaihtamatta tuli apuun. No, aikamme Dextrassa oltuamme lääkäri kävi ja totesi ettei kädessäni olevia reikiä tikata tai edes teipata, puhdistus ja kotiin. No, Dextraan tuli mies jolla oli verta vuotava jalkaterä ja iso lammikko tuli lattialle. Miehen takia paikalla kävi myös poliisipartio. Melkoista härdelliä tuolla lääkäriasemalla. Suoraan Dextrasta palasimme takaisin Viikkiin, jossa Veiko kotiutui hieman ennen puolta yötä. Veiko oli ihan tokkurassa ja melkein hyppäsi autosta vaikka kuinka sitä varoimme. Käytimme Veikoa asioillaan ja Henrika sai kipulääkkeensä.

Vielä yksi reissu oli tehtävä. Ajoin Mannerheimintien päivystävään Ýliopiston apteekkiin ja taisin olla siellä joskus yöllä yhden jälkeen. Onneksi siellä sentään palvelu pelasi nopeasti. Ja sitten takaisin kotiin ja suihkuun. Veikoa varten viritettiin sohvasängyn patja lattialle ja jäin siihen nukkumaan ja Veikoa vahtimaan. Veikolle pantiin ensin kauluri kaulaan, mutta paniikin takia vaihdoimme kaulurin isoon t-paitaan, jonka viritin takajalan takaa kanttinauhalla kiinni - vähän kuin lasten potkupuvun. Reilut tunti unta ja Veiko halusi uudelleen ulos. Kolmesta vähän yli puolen seitsemän saimme nukuttua koiranunta. Sitten kävin Veikon kanssa aamupissalla ja kakalla lyhyesti korttelin ympäri. Veikon otti antibiootin (Synulox 1,5 tbl x 2) ja tulehduskipulääkkeen (Rimadyl 0,5 tbl x 2) tosi hienosti lenkkimakkaraan piilotettuna ja aamusapuskaa sitten näiden päälle. Torkuttiin vielä hetki ja sitten noustiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti