perjantai 17. kesäkuuta 2011

Torstain tutkimukset

Veikolle saatiin aika Viikkiin kirurgiselle jatkotutkimuksiin. Tarkoituksena oli tehdä ultraäänitutkimus mahasta ja mahdollisesti uusintaröntgen. Aika oli varattu klo 9.30 ja vähän aikaa meni ennen kuin päästiin sisään. Veiko kävi vaa'alla ja taas uusi ell-opiskelija kyseli perustiedot ja mittasi lämmön. Veiko otettiin päiväksi sisään osastolle, kun tutkimukset mahdollisesti tehtäisiin rauhoituksessa ja siitä heräämiseenkin menee oma aikansa. Veiko ei saanut aamupalaa kotona, vaan pakkasin nappulat purkkiin Veikolle mukaan. Nappulat Veiko oli saanut kahden aikaan iltapäivällä, kun tiedettiin että rauhoitusta ei tarvita (ja siksi paastosi). Ja olivat Viikissä käyttäneet Veikon pissallakin :)

Veiko jäi keskimäärin reippaasti hoitajan mukaan. Lääkäri tutki Veikon ja oli tehnyt päivystyksen ultralaitteella pikaisen tutkimuksen. Jätti Veikon tämän jälkeen tarkemman ultran jonoon ja sen vuoron vapautumista. Päivystysultra ja nestepatin tyhjennys tehtiin ilman rauhoitusta ja niin oli sitten myöhemmin päivällä tehty tarkempikin ultra. Kyljen patissa ollut neste on viljelty, mutta vastausta ei olla vielä saatu. Tänään yritin soittaa lääkärille ja kysyä tarkan ultran tuloksia ja viljelyn vastauksia, mutta lääkäri oli leikkauksessa eikä häntä saa kiinni ennen maanantaita. Kökkö.

Veikon sai hakea neljän jälkeen, mutta Viikissä meni tunti laskun maksamisesta siihen, kun joku hoitaja ehti hakea meille Veikon. Oli vähän muuta päivystyshässäkkää Viikissä. Illalla Veiko oli ihan pirteä. Annoin illalla puolikkaan Rimadylin, kun ajattelin Veikon olevan päivän tutkimuksista särkevä.

Perjantaina Veiko oli aamulenkillään normaali. Isäntä tuli päivällä ruokakaupasta ja Veiko oli innostunut siitä tosi paljon. Tai ei ehkä kaupassakäynnistä mutta siitä, että isäntä tuli kotiin. Tämän jälkeen iltapäivän lenkillä oli ollut vähän vaisu ja annoinkin Rimadylin kun tulin, kun mielestäni Veikoon sattui. On tosi hankalaa tietää onko piippaus kipupiippausta vai sitä että on ihan kammottavan tylsää. Nyt illalla etsittiin vähän nameja ja Veiko tykkäsi, eikä piippaa enää. Kylkeä kun tuijottaa koko ajan, niin nyt taas se näyttää turvonneemmalta kuin eilen. Mutta levätään nyt oikein urakalla... olisi sitää ollut tälle päivälle kivempaakin tiedossa. Niin kuin yksi pieni pentunen. Mutta ensin täytyy saada Veiko kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti