tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ohi, vaikka puskia pitkin...

Eilisellä iltalenkillä oli mukana herkullista kanaa mahdolisia ohitustilanteita varten. Kaksi vehnäurosta ohitimme nurmikon puolelta kanaa syöden, meni ok. Bichonuros olisi ollut kiva treffata, mutta jäimme juttelemaan ja Veikoa kiinnosi enempi kana kuin koira, hyvä niin.

Tämän jälkeen pääsimme korkeaa heinikkon (nokkosia oli kanssa, sen huomaisin sitten jaloissani) seisoskelemaan, kun kapeaa hiekkatietä tuli vastaan ilmeisesti alaskan malamuttiuros, kuonopannalla ja reilulla löysällä hihnalla lenkkeillen. Uros katseli kyllä puskiin päin, enkä todellakaan tiedä miten Vee olisi suhtautunut jos olisi tullut kanssamme heinikkoon, täysi rähäkkä luulen ma. On kyllä kumma millaisia jättikoiria ihmiset ottavat kaupunkiin, tuollaisen jätin kanssa, kun saa juosta jo lenkin jos toisen. Nuori nainen hihnan toisessa päässä olisi tullut narun jatkona, jos koira olisi ottanut kurssin kohti meitä. Veeellä oli suu täynnä kanaa, joten oli ihan sama kuka juoksi ohi ja kuka ei. Samaisen koiran oli Hensku tavannut jo aiemmin ja naisen mielestä vika oli Veessä, kun hänen koiransa tempoi hihnassa... Veiko vain marssii häntä kooikerille tyypillisesti hieman pystyssä ja hiljaa. Sekös ottaa muita ohittajia pattiin ja nostaa ohittavien varsinkin urosten kierrokset korkealle. Olettekos te muut huomanneet, että juuri kooikerin häntä olisi ns. punainen vaate toisille koirille. Veikolle räksyttää yksi sun toinen hauva, ennen ja jälkeen onnettomuutta treffatut aussiurokset eivät voi olla hiljaa, kun meidät ohittavat. Pinsereistä nyt puhumattakaan.

3 kommenttia:

  1. Mikolla nousee häntä helposti ylös jos vastaan tulee muita uroksia ja se joitain koiria tuntuu ärsyttävän...

    VastaaPoista
  2. Mä mietin myös samaa, kun nyt Lokin kasvaessa tuntuu että jokainen kohdattu uros suhtautuu siihen huonosti vaikka toinen on niin maan matonen.

    Lokilla tosin häntäkään ei vielä ihan taivaissa huitele että ehkä tässä tapauksessa kyse on ihan vaan aikuistumisesta.

    VastaaPoista
  3. Meillä Niken kanssa ohitukset sujuu ongelmitta, se kun ei häntäänsä juuri nostele ni ei provoilekaan toisille koirille. Tosin Nikke osaa provosoida katseellaan, se saattaa tuijotella vastaan tulijoita jolloin saa toisen rähisemään ja samalla on itse hiljaa - ovela :D

    Uuken kanssa ohitukset sujuu "jotenkuten", Uuke kyllä ohittaa nätisti toiset koirat, ei tuo aina edes huomaa vastaantulijoita, mutta kuitenkin hännällään härnää toisinaan, monet kerrat joku rähisee jo kaukaakin meille :O Muutama läheltä piti tilannekkin on tullut, Uuke tosin ei vastaa rähinöihin ellei koe siihen olevan jotain syytä. Lähinnä pistäisi leikiksi myös viraiden urosten kanssa, mutta kyllä tuntuu olevan hännällä vaikutusta!

    VastaaPoista