torstai 28. heinäkuuta 2011

Onnellinen koira

Maanantaina kävimme Veikon ja isännän kanssan Paloheinän mäkikävelyllä ja saimme Veikon neljä kertaa jyrkän rinteen ylös/alas ja sen jälkeen ihmisille riitti, oli meinaan sen verran kuumaa puuhaa. Veiko olisi mielellään mennyt varjoisemmissa paikoissa vielä pidemmälle, mutta takiaisia on ainakin tuolla lenkillä sen verran paljon, ettei niiden kiskominen turkista oikein huvita. Joku kumma heinä kanssa tarttuu myös koiran turkkiin kivasti, siemen näyttää jyvältä ja sen saa pois vain nyppimällä, mikä lie se onkaan mutta ärsyttävä heinä...

Keskiviikko iltana olin Veikon kanssa kahden lenkillä Haltialassa. Vaikka valitsimme mielestämme varjoisan metsäreitin oli silti sekä itikoita että fillareita ja muita ulkoilijoita, marjanpoimijoita yms. varsin runsaasti liikkeellä. Sain itse muutamat tosi herkulliset puremat, eikä niiden purija ollut varmaan ihan tavallinen hyttynen, koska jäljet ovat vieläkin kutisevat ja punaiset, eikä Etono ja antihistamiini tunnu lievittävän kutinaa. Veiko olisi mennyt suoraan metsään ilman pienintäkään aikomusta tulla takaisin, kun taisi olla vastuttamattomia tuoksuja. Suoraan polulta tasajalkahypyllä metsään saniaisten keskelle ja häntä viuhtoi ja saniaiset vain heilui! Luulen, että joku ihana metsähiiri siellä juoksi Veikoa pakoon henkensä edestä. Marjastajat aiheuttivat mielestäni selvän hakureaktion Veikoon. Mitäs ovat piilossa metsässä ja kyykyssä jonkun puun takana :) Veiko olisi mielellään käynyt haukkumassa marjastajat herkkujen toivossa, mutta en sitten laskenut irti ja metsään. Höh, sainoisi Veiko jos osaisi puhua.

Torstaina jatkui Veikon uimakoulu Onnenkoirassa. Tänään uitiin puolet matkasta liivien kera ja toinen puolikas ilman liivejä. Paikan henkilökuntaan kuuluva esitteli jollekin koiraansa noutavalle pariskunnalle, että tuo koira ui tehokkaasti ja hiljaa, ei kuulu pihaustakaan. Ilmeisesti innokkaat noutajauimarit pitävät samalla meteliä, kun uivat. Tämän naisen mielestä Veiko ui hyvällä tyylillä. Jos oikein laskin ui Veiko nyt 10 krt altaan päästä päähän ja matkaa tuli noin 300 metriä. Ja illalla oli pirteä eikä suinkaan uinnin väsyttämä ja raukea. Ja turkkia on sitten muuten uinnin jälkeen ihan vaikka muille jakaa. Veiko näyttää enemmän kävelevältä puuhkalta, kuin koiralta. Kauluri ja niskakarvat sekä takajalkojen housukarvat pitää föönillä kuivata, muuten jäävät aamuun asti kosteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti