perjantai 22. heinäkuuta 2011

Suolijärven ympäri ja uimaan

Keskiviikkona Veiko pääsi yökylään Hervantaan, Tampereelle. Laura on muttanut toisaalle Hervantaan TOAS:n opiskelija-asuntoon ja tarvitsi nyt itselleen ruokapöydän, kun edellisessä asunnossa oli vuoden pärjännyt ihan hyvin ilman ruokapöytää... Emäntä ja isäntä olivat rahoittajan ominaisuudessa mukana huonekalukauppojen kierroksilla ja Veiko ihan muuten vaan reissasi meidän mukana. Sopivanhintainen pöytä neljän tuolin kera löytyi jo kolmannesta kaupasta, Iskusta. Ihan peruspöytää etsittiin ja sellainen 120 cm pitkä löydettiinkin, tummanruskea ja kokopuiset tuolit. Veiko oli ostoskierroksen ajan Lauran kämpällä ja kauppojen ja syömisten jälkeen isäntä jäi hotellille ja emäntä, Laura ja Veiko lähdimme hikiselle Suolijärven ympärikävelylle.

Suolijärven lenkki on kartojen mukaan 4,5 km pitkä ja ylämäkiä on ihan riittävästi - ja hyttysiä! Oli kyllä todella hiostavaa kävellä ja seuraavana yönä olikin komea ukonilma. Veiko piti kovasti lenkistä, kun uusia hajuja oli vaikka kuinka paljon. Veiko jäikin Lauran kämpille yökylään, kun hotellissa olisi ollut turhan kuumaa. Veiko nukkui Lauran päiväpeiton päällä eikä siinä omassa pedissään, joka oli otettu mukaan...

Torstaina haimme Veikon Lauran luota ja kävimme vielä Vohvelikahvilassa vohveleilla ja sitten lähdimme ajamaan kohti Hyvinkäätä. Hyvinkäällä oli Veikolle varattu puolen tunnin uinti koirakylpylä Onnekoiraan. Kamalinta oli Veikon mielestä uimaliivien käyttö ja niiden päällepukeminen. Itse uiminen sujui jo tosi hyvin, vaikka Veiko ei ihan kamalasti ole luonnonvesissä uinutkaan. Helsingin vedet eivät ole niitä puhtaimpia ja nyt tuon onnettomuuden jälkeen ei ole ollut kivaa mennä likaisiin vesiin uimaan. Koirakelpoiset rannat ovat niin vähissä täällä pääkaupunkiseudulla ja kun Veikon kanssa ei vielä haluttaisi uida isojen mustien koirien kanssa tai kokea mitään mustan koiran uusia tragedioita, niin uimme nyt näin altaassa tai jossain mökeillä. Loppua kohden uintiasentokin muuttui ihan hyväksi, kun Veiko muisti miten uidaan koiraa... lopuksi tuli uitua myös ilman liivejä, mutta sitä ei valitettavasti videolla näy.


Ajattelin, että uinnin jälkeen meillä on väsynyt ja onnellinen koira, no onnellinen kylläkin, mutta ei väsynyt vaan pirteä ja pörröinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti