maanantai 16. kesäkuuta 2014

Viipalepikkuleivät

200 g margariinia
200 g (n. 2,5 dl) sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoa
2 tl soodaa
1 tl kanelia

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri, siirappi ja keltuainen keskenään. Lisää huolellisesti sekoitetut jauhoainekset, ei tarvitse siivilöidä.

Ota taikinasta reilu kourallinen ja pyöritä/rutistele tiiviiksi palloksi, rullaile sitten n. 2cm halkaisijaltaan oleviksi pötköiksi pellille. Älä huoli jos "taikina" on ensin muruseoksen tyyppistä, se kyllä lämpenee ja notkistuu käsissä, kun pyörittelet palloa. Jos haluat kekseistä vähän ohuempia, kannattaa painella kämmenellä taikinapötköä vähän litteämmäksi ennen paistamista.

Paista hiukan alle 200 asteessa n. 10min ja leikkaa viipaleiksi vähän jäähtyneinä.

P.S. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut kanelia, mutta testitiimin mielestä keksit ovat mauttomia ilman sitä

P.S. Resepti a'la Helena Silvo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti