maanantai 1. elokuuta 2011

Hau, hau, hau, hau, hau...

Veiko pääsi tänään kahden kuukauden sairaslomaltaan suoraan tositoimiin eli hakuhommiin. Veiko huomasi jo parkkipaikalla missä sitä oltiin ja kilkui autossa vuoroaan odottaen, kuin vain laulava lintukoira voi.

Taina ja Loki pääsivät mukaan nopealla puolen päivän varoitusajalla ja mukaan saatiin vielä joukkoa tänään vetänyt Hanne sekä Nea ja auspai Maisa ja Ripa ja amcoc Tellu sekä Espanjasta Suomeen muuttaneet Sol ja Olvi. Paikalle saatiin siis 5 ihmistä ja 7 koiraa. Ja sääkin suosi, ei mitään mahtihellettä vaan sopivaa keliä eikä juurikaan hyttysiä.

Ensikertalaisille Solille ja Olville ja Lokille tehtiin makkararinkiä. Sol reipastui kovasti ja ei pitänyt häntäänsä enää koipien välissä, Olvi olikin reipas nuori mies ja ahneesti haki makkarat meiltä maalimiehiltä. Lokilta homma sujui kuin rasvattu,. Lokin mielestä oli tosi ihanaa, kun metsässä istui tuiki tuntemattomia naisia ja kaikilla oli nakkeja ja lihapullia :) Ainakin allekirjoittaneen sormet olivat hetkittäin vaarassa, kun Loki söi nakit sormista melkein sormenpäitä myöten.

Veiko kulutti äänijänteitään autossa, kun joutui aikansa odottamaan vuoroaan. Metsään mentiin veto päällä ja Veiko kyllä tasan tarkkaan tiesi minne oltiin tultu. Avatessani pientä kylmälaukkua, jossa oli Veikon hakupalkat omissa purkeissaan, aloitti Veiko välittömästi haukkumisen ja meni maahan. Jes, täällä sai namit, kun muistaa olla maassa ja haukkua :) Ensimmäistä maalimiestä piti hetken etsiä, mutta muille kolmelle maalimiehelle löysi jo aika nopeasti. Neaa etsiessään oikein huomasi, kun Veikon teki hakulenkkiä ja yhtäkkiä käänsi suuntaa ja otti ilmavainun ja siirtyi suoraan maalimies Nean luo. Ilmaisu tulee Veikolta jo hyvin ja nyt oli kyllä niin innoissaan, kun pitkästä aikaa pääsi tekemään hakua. Kyllä kooikerilla nenä toimii.

Tellulla oli kivaa metsässä ja Tellu löysi molemmat maalimiehet hienosti. Ripalta sain haukut suoraan korvaan ja Ripa muisti itse aloittaa heti haukkumisen. Maisalla oli yllättäen möreämpi ääni, kuin Ripalla ja Maisa haukkui niin, että kuola lensi ja korvat melkein menivät lukkoon. Ehkä seuraavaksi pakkaan hakureppuun myös korvatulpat ja jonkun kasvosuojaimen :)

Olipas kivaa olla hakuilemassa pitkästä aikaa! Kiitos porukat! Lopuksi vielä parkkipaikalla halukkaille Ripalle ja Lokille tehtiin pallirinki, kun Ripa on menossa näyttelyyn viikonloppuna ja nuorta miestä epäilyttää esittää kalleuksiaan niitä tutkiville. Lokia hieman mietitytti autossa haukkuvat aussit mutta hienosti Lokilta saatiin hampaat ja pallit katsottua ja testattiin hakuliiviäkin. Veiko sai kokeilla myös Maisan ja Ripan liiviä ja taidetaan käydä sellainen meille ostamassa. Onneksi hakuliivi on oikean oranssi, kuten kooikerin vaatteen kuuluu ollakin.

2 kommenttia:

  1. Mistä olet ajatellut hakea tuon liivin? Missäköhän niitä täälläpäin myydään?

    VastaaPoista
  2. Taitava Veiko <3 Noalle ongelmia tuottaisi luultavasti ilmaisu, kun se ei hauku ja rullalle opettaminen voisi viedä PALJON aikaa :D

    VastaaPoista